Yüksekovali Sporcular Türkiye Sampiyonu Oldular Açiklamasi Birincilik Kupasi Ile Ilçeye 17 Madalya Kazandirdilar

Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçeklestirilen Tekerlekli Kayak Türkiye Sampiyonasi’nda Yüksekovali sporcular 17 madalya kazanirken, birincilik kupasini da elde ettiler.



Türkiye Kayak Federasyonu 2024 faaliyet programinda yer alan Tekerlekli Kayak Türkiye Sampiyonasi Bitlis’te basladi.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde baslayan Tekerlekli Kayak Türkiye Sampiyonasi’na 23 ilden 250 erkek, 150 bayan olmak üzere toplam 400 sporcu katildi.

Yapilan yarismada ise, Yüksekova’dan giden sporcular 6 tane birincilik, 7 tane ikincilik ve 4 tane üçüncülük elde ederken, birincilik kupasini da hak kazandilar. Sampiyonanin sonunda 2240 puan toplayan Hakkari Yüksekova Türkiye Sampiyonlugu’nu, 1892 puan toplayan Bolu Türkiye ikinciligini, 1497 puan toplayan Rize ise Türkiye üçüncülügünü elde etti.

“Bu Gurur Hepimizin”

Yüksekova’nin gururu olmaya devam ettikleri ve tüm sporcularin basarisini tebrik ettigini belirten Yüksekova Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Ilhan Yilmaz, “Toplam 17 madalyayla Türkiye sampiyonu oldu. Bize bu gururu yasattiklari için sporcularimiza, antrenörlerimize ve teknik ekibimize tesekkür ediyorum. Bu basarilarimiz farkli branslarda da devam edecektir insallah. Bakanimiz Sayin Osman Askin Bak, Valimiz Sayin Ali Çelik, Kaymakamimiz Sayin Ömer Çimsit, Hakkari Il Müdürümüz Sayin Emin Yildirim’in destekleriyle daha güzel basarilara imza atacagiz insallah. Dogasiyla spora elverisli olan ilçemizi, devletimizin bizlere sagladigi ve saglayacagi imkânlarla daha da gelistirerek, yurt içinde ve yurt disinda bayragimizi gururla dalgalandiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA