Mert Hakan Yandas Açiklamasi 'Bize Karsi Olan Her Seyle Mücadele Etmeye Devam Edecegim'

Fenerbahçe’nin takim kaptanlarindan Mert Hakan Yandas, performansi ve 2 yillik yeni sözlesmesiyle ilgili, "Futbolu izleyip, sahayi yorumlayan bütün herkes sahada takima katkili olacagimi görecektir. Fenerbahçe’nin bana nerede istegi varsa takim içindeki birliktelik, saha içindeki birliktelikte, gerekiyorsa bize karsi olan her seyle mücadele etmeye devam edecegim" dedi.

Fenerbahçe yeni sezon hazirliklarini Topuk Yaylasi Tesisleri’nde sürdürüyor. Takim kaptanlarindan Mert Hakan Yandas, düzenlenen basin toplantisinda kamp süreci, takim içindeki birliktelik ve yeni sözlesmesiyle ilgili açiklamalarda bulundu. Yogun bir kamp dönemi yasadiklarini belirten Mert Hakan, "Kampimiz sert basladi.

Tabii bunlar bizim için çok önemli. Sezonun genelinde takimlar kampin meyvesini yer. Biz de bunun bilincinde çok iyi çalisiyoruz. Hocamiz ve ekibi bize inanilmaz idmanlar yaptiriyor. Biraz yorucu ve her sey keyifli geçiyor. Yeni sezon insallah Fenerbahçe’mize hayirli olur. Sert ve yogun idman programi var. Geldigimizden beri her gün çift idman yapiyoruz. Takim sanki hiç ara vermemis gibi devam ediyor. Genellikle herkes tatilde çalismaya devam etmis, bunda hocanin da etkisi olabilir diye düsünüyorum. Kiran kirana geçen idmanlar oluyor. Birbirimizi zaten çok iyi taniyoruz" diye konustu.



"(Mourinho) O bizim komutamiz o ne derse onu yapacagiz"

Takimin basina geçen Teknik Direktör Jose Mourinho hakkindaki görüslerini paylasan Yandas, kendisine takilan ’Komutan’ lakabi ile ilgili ise sunlari söyledi:

"Mourinho gibi büyük bir hocayla çalismak herkese nasip olmaz. Benim için de büyük sans. 2 yil daha uzattim, Fenerbahçe’mize hizmet edecegiz, benim için çok büyük bir mutluluk. Herkesin hocayla (Mourinho) ile iletisimi çok iyi. Takimda en genç oyuncudan en tecrübeli oyuncuya kadar herkesi isim isim bilerek buraya gelmis. Iletisim kurarken bu çok önemli. Herkese yakinligi çok önemli. Komutan olayina gelince, o bizim komutanimiz o ne derse onu yapacagiz."

"Umarim bütün ülke milli takima destege devam eder"

EURO 2024’te son 16 turuna yükselen A Milli Takim ile ilgili ise 29 yasindaki futbolcu, "Avrupa Sampiyonasi’ni takip ediyorum. Arkadaslarimi da tebrik ediyorum. Insallah son 16 turunda da Avusturya’yi eleyip gidebildikleri yere kadar giderler. Oyun olarak sikintili süreç yasadilar ama onlara her zaman destek olmamiz gerekiyor. Takim ayirt etmeksizin milli formaya hizmet ediyorlar. Insallah istedikleri yere kadar giderler. Bütün ülke umarim onlara destege devam eder ve onlar da istedikleri yere kadar giderler ve ben de onlar için çok mutluyum" seklinde konustu.



"Geçen sezon oynadigim maçlarda etkili oldum"

Yasadigi sakatliklarin kendisini etkiledigini ancak oynadigi karsilasmalarda iyi performans sergiledigini vurgulayan Mert Hakan, "Sezona iyi basladim ama talihsiz sakatliklar yasadim. Bunu önleyici sakatliklar yasamak için daha iyi çalismalar yapmak zorundayim. Biraz daha az sakatlanmam gerektiginin de farkindayim. Kendine bakmamadan degildi sakatliklarim. Bu sezon da iyi basladim. Üzerine koyarak gitmeye çalisiyorum. Geçen sezon oynadigim bütün maçlarda iyi oynadigimi, etkili oynadigimi ve takima gerekli katkiyi verdigimi düsünüyorum" dedi.



"Bize karsi olan her seyle mücadele etmeye devam edecegim"

Takim içerisinde saha içi ve saha disi mücadele ettigini de sözlerine ekleyen basarili orta saha, "Komutan konusu; taraftarin teveccühü bu. Bizim hocalarimiz bizim komutanlarimiz, bizlerse Fenerbahçe’ye hizmet etmek için her ani kovalayan, bir nevi de kulübün askerleriyiz. Ben tamamen bu odakli çalisiyorum. Daha çok oynamak istiyorum. Bu sezon da insallah sakatliklardan uzak Mert Hakan olmasini istiyorum. Gerektiginde neler yapabildigini gösterdi. Futbolu izleyip, sahayi yorumlayan bütün herkes sahada takima katkili olacagimi görecektir. Fenerbahçe’nin bana nerede istegi varsa takim içindeki birliktelik, saha içindeki birliktelikte, gerekiyorsa bize karsi olan her seyle mücadele etmeye devam edecegim" ifadelerini kullandi.

Sözlesme uzatmasindan önce Baskan Ali Koç ile görüsmesini basin mensuplariyla paylasan Mert Hakan söyle dedi:

"Sözlesme olayi uzun sürdü. Ilk olarak baskanim aramisti tatildeyken. Konusmamiz kisa sürdü. Fenerbahçe söz konusu olunca sartlari diretmek gereksiz oluyor. Baskanim 2 yil daha Fenerbahçe formasiyla görmek istedigini söyledi.



"Umarim 3 turu da geçer Sampiyonlar Ligi’ne katiliriz"

Sezona UEFA Sampiyonlar Ligi eleme maçlariyla baslayacaklari hatirlatilan Mert Hakan, düsüncelerini paylasarak, "Hocamiz bütün Avrupa kupalarina sahip bir hoca. Özellikle Sampiyonlar Ligi tecrübesi çok yüksek. Bizim de uzun süren Sampiyonlar Ligi hasretimiz var. Camiamiza bunu hediye etmek istiyoruz. Bunun için de iyi hazirlaniyoruz. Lugano iyi bir takim, küçümsenecek bir ekip degiller. Onun da çalismasi basladi.

Umarim 3 turu da geçer Sampiyonlar Ligi’ne katiliriz" dedi.



"Oyuncu grubu olarak inanilmaz birliktelik gösterdik"

Mert Hakan, takimda kadronun korunmasinin önemli oldugunu belirterek sunlari söyledi:

"Geçen sene daha farkli, inanilmaz sampiyonluk sezonu yasandi. Bu sezon diger rakiplerimiz de iyi kadro kurdular. Umarim bunu basaririz. Daha zor, daha çekismeli bir lig olacagini düsünüyoruz. Sansimiz tam kadromuzu koruyoruz, bu çok önemli. Kalite oyuncuda çok önemli ama bizim geçen sene basardigimiz daha önemli bir sey vardi; saha içi ve saha disinda ne olursa olsun oyuncu grubu olarak inanilmaz birliktelik gösterdik."

"Hocamiz inanilmaz detayci biri"

Jose Mourinho’nun antrenmanlarda çok fazla detay konusunda uyardigini belirten Mert Hakan, "Hoca inanilmaz detayci biri. Her seye çok hâkim. Ilk günden bugüne kadar ufak ufak her seyi isleyerek devam ediyor. 99 puan topladik, inanilmaz bir sey basardik. Onda bile ufak detaylari bize ekletip daha eksiksiz, kusursuz olmamizi saglamaya çalisiyor. Kendisi zaten çok büyük hoca. Etkisini de kampta görüyoruz, herkesin ne kadar hirsli oldugunu Her hocanin istegi farkli. Bir an önce onun istedigi seylere adapte olup, 20-25 gün sonraki Lugano maçina hazir sekilde gitmek istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA