Malatya Yesilyurtspor'un Teknik Direktörlügüne Osman Firat Getirildi

2024-2025 Futbol Sezonunda Malatya’yi Bölgesel Amatör Futbol Liginde temsil edecek olan Malatya Yesilyurtspor, 16 yillik üst düzey futbolculuk kariyerinde çok sayida Süper Lig takiminin formasini giyen Malatya’li genç teknik adam Osman Firat ile anlasmaya vardi.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi için iddiali bir takim olusturmak için kollari sivayan Malatya Yesilyurtspor Kulüp Baskani Adnan Çoban ile Yönetim Kurulu, yesil-beyazli takimi Malatyali genç teknik adam Osman Firat’a emanet etti. Sportif Direktörlük görevine Malatyali Mahmut Evren’i getirdikten sonra Teknik Direktör arayisina giren Adnan Çoban Baskanligindaki Yönetim Kurulu, Osman Firat üzerinde mutabik kalirken, yapilan törenle resmi sözlesme imzalandi.

Imza töreninde konusan Kulübün Sportif Direktörü Mahmut Evren, Osman Firat ile ekibine basarilar dileyerek, “Kulübümüz yeni bir yapilanma içerisine girdi. Kulüp Baskanimiz Sayin Adnan Çoban ve Yönetim Kurulumuz güçlü ve iddiali bir kadro olusturmak için çalismalarini sürdürmektedir. Yeni sezonda sehrimize ve ilçemize yakisan sonuçlari almak için titiz ve planli çalisiyoruz. Takimin Teknik Direktörlügüne genç bir isim olan Osman Firat’i getirdik. Süper Lig’de çok sayida takimin formasini giymis, takim kaptanligini yapmis, futbolu biraktiktan sonra Yeni Malatyaspor Kulübümüzün alt yapisinda görev alan Osman Hocamiza ve ekibine sonsuz basarilar diliyoruz. Birlikte hareket ederek, güçlü bir kadro kurarak yeni sezona iddiali bir baslangiç yapacagiz” seklinde konustu.

Malatya Yesilyurtspor ile anlastigi için mutlu oldugunu söyleyen Osman Firat ise takimi hedeflenen noktaya ulastirmak için canla basla çalisacaklarini söyledi.

Anlasmanin her iki taraf içinde hayirli olmasini temenni eden Osman Firat, "Bölgesel Amatör Futbol Liginde mücadele edecek olan Malatya Yesilyurt Kulübümüzden teklif geldiginde açikçasi çok heyecanlandim. Yeni sezon için iddiali bir takim olusturup, üst siralari hedefleyenKulüp Baskanimiz Sayin Adnan Çoban ve Kulüp Yöneticilerimizin takimi Malatyali bir teknik adama teslim etme düsünceleri bana göre çok degerlidir. Baskanimiz, Yöneticilerimiz ve son olarak Sportif Direktörümüz Mahmut Evren ile görüstük ve her türlü konuda anlasmaya vardik. Teknik adamlik hayatima güzide ve degerli bir kulüpte baslayacak olmanin heyecanini yasiyorum. Insallah bu güzel baslangici yeni basarilarla taçlandiririz. Heyecanliyiz, umut doluyuz, çok çalismak zorunda oldugumuzu biliyoruz. Bu isin üstesinden layikiyla gelmek içinde ne gerekiyorsa yapacagiz. Yesil-beyazli ekibimizi yeni sezonda hak ettigi yere tasimak için ben ve ekibim gece gündüz demeden çalisacagiz. Amacimiz Malatya futboluna hizmet etmektir. Bize duyulan güveni bosa çikarmamak için tüm çalismalarimizi planli ve koordineli yürütecegiz, isimize odaklanacagiz, takimin basarisi için elimizden geleni yapacagiz. Yönetim Kurulumuz, güçlü bir kadro kurmak için görüsmelerini dört koldan sürdürüyor, insallah yeni sezonda Malatya’yi en iyi sekilde temsil edecek bir kadro ile sahaya çikacagiz ve belirlenen hedefe hep birlikte ulasacagiz. Bizi böylesine anlamli ve degerli bir göreve layik gören Baskanimiz Adnan Çoban’a ve Yönetim Kurulu Üyelerimize bir kez daha tesekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yesil-Beyazli Takimi Osman Firat’a teslim ettiklerini söyleyen Malatya Yesilyurtspor Kulüp Baskani Adnan Çoban ise, “Osman Firat hocamiz uzun yillar futbol sahalarinda sehrimizi basariyla temsil etmis, Süper Lig takimlarinda forma giymis, genç bir teknik adamimiz. Yönetim Kurulumuzun ortak karariyla takimi Osman Firat hocamiza teslim etmeye karar verdik. Hocamizla görüstük ve anlastik, kendisine güveniyoruz, insallah basarili olacaktir. Anlasma her iki taraf içinde hayirli olsun. Kuracagimiz güçlü bir kadro ile yeni sezonda üst siralari zorlayan bir takim olusturmak için çalismalarimiza devam ediyoruz” diye konustu.

Malatya Yesilyurtspor Teknik Direktörlügüne getirilen Osman Firat ile resmi mukavele imzalandi. Osman Firat’in teknik ekibinde, Antrenör Ilhan Akdogan, Kaleci Antrenörü Önder Biçer ile Kondisyoner Abuzer Türkoglu görev yapacak.

Kaynak: İHA