Bayburtlu Akkus, Avrupa Sampiyonu Oldu

Sirbistan’da 24-30 Haziran tarihlerinde düzenlenen U17 Avrupa Sampiyonasi’nda, kadinlar 65 kiloda Türkiye’yi temsil eden Bayburtlu güres sporcusu Beyzanur Akkus, finalde Rus rakibi Daria Frolova’yi 6-2 yenerek altin madalyanin sahibi oldu. Antrenörü Mustafa Çiftci gözetiminde Avrupa Sampiyonasi’na siki bir antrenman programiyla hazirlanan Akkus, Türkiye sampiyonlugunun ardindan hayali olan Avrupa sampiyonluguna azmiyle ulasti.

Sirbistan’in Novi Sad kentinde düzenlenen sampiyonada Akkus, Bulgar rakibi Ilinka Stefanova karsisinda 4-0 öndeyken, 31 saniyede rakibini tusla yendi. Çeyrek finalde Ukraynali Konstantsia Sarbeia’yi 7-4 yenen Akkus, yari finalde Finlandiyali Selma Pihlaja’yi 7-0 maglup etti. Finalde karsilastigi Rus Daria Frolova’ya 4 fark atan Akkus, Rus rakibi karsisinda 6-2’lik skor elde ederek, Avrupa sampiyonu oldu, altin madalyayi kazandi.

Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye sampiyonu olan Akkus, hedefledigi Avrupa sampiyonluguna siki antrenman programiyla kavustu. Babasi Ensar Akkus’un ve antrenörü Mustafa Çiftci’nin her zaman destekçisi oldugu Akkus, Avrupa’da da adindan söz ettirerek, ay yildizli bayragi Avrupa’da dalgalandirdi, gögüsleri kabartti.

Kiziyla her zaman gurur duydugunu söyleyen baba Ensar Akkus, "Kizim Türkiye sampiyonu oldugunda çok sevinmistik. Beyza’nin Avrupa sampiyonu olacagindan emindim. Çok çalisiyordu, emek veriyordu. Allah emeklerini karsiliksiz birakmadi. Istiklal Marsimizi söyletip, Türk bayragimizi Avrupa’da dalgalandirdi, her zaman oldugu gibi yine bizleri gururlandirdi. Evladimla gurur duyduk" dedi.

Akkus’un bileginin hakkiyla maçlari kazanarak Avrupa Sampiyonu oldugunu belirten antrenör Mustafa Çiftci ise, Akkus’un daha birçok basariya imza atacagini vurgulayarak, "Beyza hem azimli, hem de ahlakli bir sporcu. Beyza ciddi anlamda çok çalisti, çabaladi simdi ise emeklerinin karsiligini Avrupa sampiyonu olarak aldi. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Artik karsimizda hem Türkiye hem de Avrupa Sampiyonu bir Beyza var. Beyza’ya bundan sonraki hayatinda da basarilar diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA