Baris Alper Yilmaz, Performansi Ile Hemsehrilerini Gururlandiriyor

RIZE – Milli futbolcu Baris Alper Yilmaz, 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda (EURO 2024) gösterdigi performansla basta kendini yetistiren antrenörü olmak üzere tüm Rizeliler’in gurur kaynagi oldu.

Rize’de 23 Mayis 2000 yilinda dünyaya gelen Baris Alper Yilmaz, 9 yasinda Rize Il Özel Idarespor’da futbol hayatina basladi.

2017 yilinda 3. Lig takimlarindan Ankara Demirspor’a transfer olan Baris Alper, 27 Eylül 2017’de Gölcükspor karsisinda ilk profesyonel maçina çikti. Üç yil yedek olarak düzenli bir sekilde süre bulmasinin ardindan bedelsiz olarak Ankara Keçiörengücü’ne giden Baris, burada gösterdigi performansla dikkatleri üzerine çekerek 2021-2022 sezonunun basinda Galatasaray’a transfer oldu. Galatasaray formasiyla iki sezon üst üste Süper Lig sampiyonlugunu yasayan 24 yasindaki futbolcu, kariyerinde ilk defa UEFA Sampiyonlar Ligi’nde oynama sansi da buldu. Bu sezon ortaya koydugu performansla 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Takim’in kadrosuna seçilen Baris Alper, millilerin F Grubu son maçinda Çekya’yi 2-1 maglup ettigi maçin oyuncusu seçildi. Baris Alper Yilmaz, bu basarisiyla Rize’deki ilk antrenörlerini ve Rize halkini gururlandirdi.

"Küçük yaslarda bu hedefe ulasabileceginden emindim"

Rize Il Özel Idarespor’da oynadigi yillarda kendisine antrenörlük yapan Ali Saklangiç, Baris Alper Yilmaz’in çocukluk zamanlarinda da çok yetenekli bir futbolcu oldugunu ifade etti.

Baris Alper Yilmaz’a altyapida yaklasik 7 yil emek verdiklerini ifade eden antrenör Saklangiç, "7 yilda bir sürü animiz var. Çok anilarimiz oluyordu. Maçlarda degisik anilar her zaman oluyordu. Beni en çok etkileyen, bir gün denizde yüzüyorduk. Mustafa hocamiz vardi. Baris o zaman yüzmeyi bilmiyordu. Mustafa hocamiza sarildi. Az daha boguluyorlardi. Biz onu ilk gördügümüzde yetenekli oldugunu anlamistik. Küçük çelimsiz ve zayif olmasina ragmen ileride çok iyi bir oyuncu olacagini biliyorduk. Oyuncu olmasi için belirli asamalardan geçmesi gerekiyordu. Çok çalismasi gerekiyordu. Küçük yaslardan itibaren sürekli kendisini oynattik. Devamli ona süre verdik. Biz elimizden geldigince ona anlatiyorduk. O da bizi dinleyerek çabaliyordu. Biz ondaki isigi görmüstük. Küçük yaslarda bu hedefe ulasabileceginden emindim. Istedigi yerlere geldi. Daha da iyi olacaktir. Su anda en verimli çagini yasiyor ama 1-2 yil içerisinde daha iyi yerlere gelecektir. Bu Rize’nin gururudur. Bizim oyuncumuz. Kendisine 7 yil emek verdik. Hüseyin Bektas diye bir arkadasimiz onu Ankara Demirspor’a götürdü. Fatih hocamiz büyük emegi var. Okan hocamiz kendisine forma sansi verdi. Milli takim hocalari ona sahip çikti. Ondaki yetenegi görüp ona sans verenleri mahcup etmedi. Bizi de çok gururlandiriyor. Allah yolunu bahtini açik etsin" ifadelerini kullandi.

"Kendisine inandirdik ve sonunda da basardi"

Yegeninin sinif arkadasinin yetenekli bir futbolcu oldugunu söylemesi üzerine seçmelere Baris Alper’i aldiklarini ve kendisiyle devam ettiklerini belirten Saklangiç, "Biz onlari çocuk yasta yetistirmeye basliyoruz. Onlar daha çocuk oldugu için yeteneginin farkinda olamiyorlar. O da zor bir is, kolay degil. Bir asçinin yemek pisirmesi gibidir. Biz birine baktigimizda onu anliyoruz. Hedefimize ulastik. Milli takimda oynayacak dedik ve oynadi. Bizi de çok mutlu ediyor. Benim yegenimle beraber ayni okulda okuyorlardi. Yegenim bana, ’Amca çok yetenekli biri var’ dedi.

Ben de seçmelere getirmesini istedim. 2 dakika oynattim onu ve hemen çikartip seçilenlerin yanina gönderdim. 7 yil beraberdik. 7 yil süresince okul takiminda oynattik. Yas gruplarinda oynadi. Yazin da antrenmanlara Ikizdere’ye geliyordu. Haftanin 4-5 günü onu burada çalistiriyorduk. Çocuk da gayret etti. Kendisine inandirdik. Sonunda da basardi. Benimle beraber bütün herkesin çok emegi var. Evde annesinin emegi oldu. Disarida arkadaslarinin oldu. Ikizdere’den kalkip antrenmana gelmesi ve babasinin ona izin vermesi çok önemli seyler. Bu kriterlere uyarak istedigi yere geldi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA