Abdullah Avci Açiklamasi 'Gençleri Rekabetin Içinde Tutmaya Çalisacagiz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, kamp kadrosunda yer alan genç oyunculari rekabetin içinde tutmaya çalisacaklarini söyledi. Avci, transferde sayi vermenin dogru olmayacagini belirterek, her mevkide bir birine yakin oyuncular olacagini düsünüyorum. dedi

Yeni sezon hazirliklarini kendi tesislerinde sürdüren Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci, antrenman öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Toplanti öncesi Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Trabzon Subesi Yönetimi, yeni sezon öncesi Avci’ya hayirli olsun dileginde bulunarak çiçek verdi.

Ilk olarak geçtigimiz sezondan beri çalistiklarini belirten Avci, "Aslinda geçen seneden beri çalisiyoruz. 24 Haziran’dan itibaren aslinda fiziki olarak sahanin içinde çalismaya basladik. Buradaki amacimiz hem adaptasyon, mevcut oyuncularin genel durumlarini görebilmek, saglik kontrollerini bitirip 1 Temmuz’da Macaristan’da baslayacak kampimiza saglikli bir sekilde devam edebilmek. Son dönemde en iyi çalisma ortamimiz var. Antrenmanin temposu, siddeti son derece iyi, yukari dogru gidiyor. Gelen yeni transferlerin adaptasyonu iyi, fiziksel olarak iyi gelmis durumdalar. Artik bugünün oyuncusu verdigin programi yazin tatilinde de uygulayarak hareket ediyor. Onun için su an itibariyle iyi gözüküyor, katilimlarla beraber daha iyi olacagimizin mesajlari var su an itibariyle ama 25 Temmuz itibariyle baslayacak Avrupa Kupasi maceramiza kadar hazir olmak istiyoruz" diye konustu.



"Taraftarlarimizin keyif alacagi bir Trabzonspor izlettirmek istiyoruz"

Koyduklari hedefler dogrultusunda yarismaya devam ettiklerini belirten Avci, "Bunun birçogunu da geçen sene gerçeklestirdik. Bazi bölgelerde hamle yapamamamiza ragmen ama elimizdeki mevcutla en iyisini yapmaya çalistik. Bugün itibariyle geldigimiz noktada sene basinda bugünden baktiginda ortalama 55 maç programi gözüküyor önümüzde. Onun için kadro kalitesi ve rekabetinin daha zenginliginin daha üst seviyede olmasi gerekiyor. Bu daha evvelden Trabzonspor’un zaten genetiginde olan bir düsüncedir bu oyun felsefesidir. Ve Trabzonspor bunu zaman zaman, özellikle basarili oldugumuz dönemlerde uygulamis bir takimdir. Bunun siddetini, hizini biraz daha artirmaya çalisiyoruz. Antrenmandaki hem oyuncunun hem teknik heyetin enerjisi son derece yüksek. Umarim Macaristan kampi da buna dogru cevaplar verecek. Eksiklerimiz tamamlandiginda Trabzonspor taraftarinin istedigi, arzuladigi, keyif aldigi, alkisladigi bir takim olacagiz insallah" ifadelerini kullandi.

"Milli takima destek olmamiz gerekiyor"

Istikrarli bir turnuva takimi olmanin çok önemli oldugunu aktaran deneyimli çalistirici, "Istikrarli bir turnuva takimi olabilmek çok önemliydi. Aslinda baktiginda bugün son 3 Avrupa Sampiyonasi’na giden bir milli takimimiz var. Buna bir kere çok olumlu bakmamiz gerekiyor. Turnuvalarda inisler çikislar muhakkak olacak, bireysel performanslarda da olacaktir. Ama bugün ikinci bir hedef olan gruptan çikmayi da milli takimimiz gerçeklestirmis vaziyettedir. Buna bir kere saygi göstermemiz gerekiyor. Bu isin içinde olumlu ya da olumsuz elestiri tabii ki var. Fakat oyunun içinde kaldigi sürece herkes bundan bir seyler çikarabilir muhakkak. Ben su an itibariyle bireysel zenginligi olan milli takimimizin daha fazla gelisecegini düsünüyorum ve son derece basarili buluyorum. Umarim Avusturya maçi da hem ülke adina, hem milli takimimiz adina, hem oyuncularimiz adina saglikli bir geçis olur. Biz ilerledikçe bizim duygumuz, coskumuz, enerjimiz o turnuvalari daha iyi oynuyor ve buna da bizim destek olmamiz gerektigini düsünüyorum" açiklamasinda bulundu.

"Teknik ekibe yeni eklemeler yapilmayacak"

Teknik ekibe yeni eklemeler yapmayacaklarini belirten Avci, "Ekibimize yeni ekleme yapmayacagiz. Egemen hoca ve Mustafa hocaya tesekkür ediyoruz yaptiklari hizmetlerden dolayi. Egemen hocanin kendi basina artik teknik direktör olma hedefi var, pro-lisansa da gidiyor biliyorsunuz. Iki dönem beraber çalistik. Önemli deneyimler de kazandi, kendi de bu sekilde ifade ediyor, bundan sonraki süreci kendi geçirecek. Bizim de B Plani olarak hazirligimiz vardi. Analiz departmanini bugün daha genislettik. Oradaki Caner hocayi teknik ekibin, antrenör ekibinin içine aldik. Önder hoca benim daha evvelden de Basaksehir’de iken altyapisina alip çalistigim hem kisiligi, hem karakteri ve vizyonuyla da katki saglayacak bir durum var su an itibariyle, öyle gözüküyor. Ihsan hocayi biliyorsunuz bizim teknik koordinatörümüz, biz zaten öyle çalisiyorduk. Bundan evvelki süreçte de sampiyon oldugumuz senede perde arkasinda çok önemli katkilari oldu. Bu kulübün hem hafizasi hem düzgün çalisani, her kademesinde çalismis bir insani. Onun varligi bize güç veriyor. O da bizimle beraber" seklinde konustu.



"Sayi vermek dogru degil"

Transferde sayi vermenin çok dogru olmadigini belirten Avci, sözlerini söyle sürdürdü:

"Transfer çok enteresan, bazen spontane baska seyler gelisebiliyor. Ortalama rakam vermek çok dogru olmuyor. Her mevkide birbirine yakin rekabeti olan oyuncular ve 55 maçtan bahsettim. Haftada 3 maçin oldugu uluslararasi deplasmanlara yolculuklara çiktigin bir yerde alternatiflerin veya rekabetin birbirine yakin olmasi gerekiyor. Sayi vermeyeyim ama yogun bir sekilde devam ediyoruz. Her mevkide birbirine yakin oyuncular olacak diye düsünüyorum."

"Trabzonspor bu sorunu çözecektir"

60 yasindaki teknik adam, yabanci kontenjaniyla ilgili ise, "Senelerdir bu bütün kulüplerin genelinde olan bir sey. Ben TFF’nin bu konunun hassasiyetiyle ilgili bir karar alacagini düsünüyorum. Çünkü kulüpleri incelediginde her kulübün mukavelesi devam eden oyunculari var. Belki o zaman dilimini yayarak bu kisitlamalari da yapabilirler diye düsünüyorum. Bu transfer dönemlerinde oyuncunun istegi, kulübün istegi karsilikli veya taleplerde bunlar bir sekilde çözülüyor. Bizim baktigimizda çok sayisal olarak su anda belki birkaç tane fazla duruyor gibi ama bunlarin hep bir çözümünün oldugunu düsünüyorum. Taliplileri de olacak, konusulanlar da var. Trabzonspor bir sekilde bunun çözümünü bulacaktir diye düsünüyorum" sözlerini dile getirdi.

"Taraftarlarimiz bizim 12. oyuncumuz"

Geçen sezon 4 maçi taraftarsiz oynadiklarini belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, "Biliyorsunuz geçen sene son 4 maç taraftarsiz oynadik. Trabzonspor taraftarinin pozitif anlamda verdigi destek takimi da bizleri son derece yukari çekiyor. Yeni hedeflere kosmak için onlara 12. oyuncu olarak ihtiyacimiz var. Olmaya da devam edecek. Bazen duygularini dengelemeleri de gerekiyor. Onun için bu destegi vereceklerini düsünüyorum" dedi.



"Genç oyunculari rekabetin içine katmak istiyoruz"

Avci, genç oyunculari rekabetin içine katmak istediklerini belirterek, "Su an itibariyle son 4 senede altyapiya hem teknik olarak yaptigimiz yatirim hem teknolojik olarak yaptigimiz yatirim ayni zamanda egitim amaçli yaptigimiz yatirim var. Bugün baktigimizda burada 4. seneye gidiyorum arada 7 ay boslugum var. Aslinda 5. sezona gidiyorum, baktigimda 5. sezon gibi duruyor. Bunun iki tanesinde U19 takimimiz sampiyon oldu. Bu, yapilan yatirimin karsiligidir. Bugün itibariyle bunlarin bazilari bizimle beraber. Geçen sene U19’da olan da beraber olacak. Bir tek Poyraz su an itibariyle U19 Milli Takimi’nda devam edecek. Digerleri, potansiyel olanlar bizlerle ve çok dogru geri cevaplar veriyorlar. Çünkü biliyorsunuz U19, 4 senedir bizim yanimizda çalisiyor. Bazen bizimle oluyorlar, bazen grup halinde oluyorlar, bazen bireysel olarak oluyorlar. Gelisimleri net bir sekilde görebiliyoruz. Ilk firsatta bunlari içine atmaya çalisacagiz veya rekabetin içinde tutmaya çalisacagiz. Su an itibariyle baktiginda bu haftaki çalismalarda bizi son derece mutlu ediyorlar, umarim böyle devam eder" ifadelerini kullandi.

Bordo-mavililer, yeni sezon hazirliklari bugün yaptigi antrenmanla sürdürdü.

Kaynak: İHA