Tekerlekli Kayak Türkiye Sampiyonasi, Ahlat'ta Basladi

Türkiye Kayak Federasyonu tarafindan Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen Tekerlekli Kayak Türkiye Sampiyonasi start aldi.

Ahlat’ta baslayan Tekerlekli Kayak Türkiye Sampiyonasi’na 23 ilden 250 erkek, 150 bayan olmak üzere 400 sporcu katildi.

Ilçenin sahil kisminda serbest stilde start alan sampiyonada sporcular 5 kategoride yarisiyor. Sampiyona hakkinda gazetecilere açiklamada bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Bilge, "2023-2024 Türkiye Kayak Federasyonu faaliyet programinda yer alan Tekerlekli Kayak Türkiye Sampiyonasi’ni Ahlat ilçemizde yapiyoruz. Yaklasik 23 ilden 400 sporcu katildi.

250 erkek, 150 bayan sporcumuz yarismaya katildi.

Bugün serbest stile start veriyoruz. Akabinde yarin sprint yarismasi, kisa mesafeli sürat yarismasi olarak devam edecek. Yarin da ödül töreniyle birlikte sporcularimizi ugurlayacagiz. Her sezon yapilan yarismalari Ahlat’ta düsündük. Su an her sey çok güzel. Kazasiz belasiz yarismayi bitirecegiz. 5 kategoride 400 sporcumuz yarisiyor. 2,5 ile 10 kilometre arasi sporcularimiz belirlenen kategorilerde yarisacak. Ahlat’tan baslayan yarisma Adilcevaz güzergahina gidip gelinerek son bulacak" dedi.

Sporculardan Saime Kaya ise "Van’dan buraya Türkiye sampiyonasi için geldim. Dördüncü kez tekerlekli kayak sampiyonasina katiliyorum. Su an çok heyecanliyim. Ahlat’i çok begendim. Buradaki organizasyon ve ortam çok iyi. Takim arkadaslarima ve tüm sporculara basarilar diliyorum" diye konustu.

Yarismaya Sarikamis’tan katilan Yusuf Emre Firat da "Kars Sarikamis’tan geldim. Ilk defa Ahlat’a geldim. Daha önce Tatvan’da yarismaya katilmistim. Su an sicak bir hava ve zorlu rakiplerimiz var. Birazdan yarismaya baslayacagim. Çalistik, hazirlandik. Elimizden geleni yapacagiz" dedi.

Kaynak: İHA