Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Adem Keloglu Açiklamasi

Amatör spor kulüpleri ile ilgili açiklamada bulunan Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Adem Keloglu, amatör sporlara destek olacagini açiklayan Kastamonu Belediye Baskani Hasan Baltaci’dan henüz randevu alamadiklarini söyledi.

Kastamonu Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF), bir restoranda 2023-2024 sezonu ile ilgili açiklamalarda bulundu. Toplantiya Futbol Il Temsilcisi Serdar Badioglu, Il Hakem Kurulu Atama Sorumlusu Mehmet Okçu, Saha Komiserleri Dernegi Baskani Sükrü Buturoglu, Devrekani Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü ve MIEM Sorumlusu Erdinç Köseoglu ile ASKF yönetim kurulu üyeleri katildi.

Kastamonu’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak yapilacak tüm müsabakalarin organize edilmesinden sorumlu, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluslarindan birinin Kastamonu temsilcisi oldugunu belirten Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Adem Keloglu, bu müsabakalarin düzenlenmesinde emekleri geçen herkese tesekkür etti.

“Belediyeler spora para harcamak zorundadir"

Belediyelerin amatör spor kulüplerine destek olmasi gerektigini ifade eden Keloglu, “Il genelinde 140 aktif kulüp ve 38 bine yakin lisansli sporcu ile 2023-2024 sezonunu futbol ve diger tüm branslarda sorunsuz sekilde geçirdik. Kulüplerimizin her türlü taleplerini yerine getirmeye çalisiyoruz. Insan gücü olarak elimizden geleni yapiyoruz. Ancak maddi güç olarak biraz destege ihtiyacimiz oldugu da asikar. Maddi sikintilardan dolayi bazi kulüplerimiz fikstür çekimine katilmasina ragmen ligden çekilmek durumunda kaldi. 19 ilçeden olusan daginik bir yapiya sahibiz. Bütün spor kulüpleri tüzel kisilige sahiptir. Kulüplerimizin deplasman giderleri en büyük gider kalemlerinden birini olusturmaktadir. Deplasman için bir kulübümüzün en az 15 bin TL’ye ihtiyaci vardir. Bunun için kulüplerimizin sponsor destegine, sporu seven vatandaslarimizin destegine ihtiyaci vardir. Belediyelerin bütçesinden belirli bir miktari amatör spora harcama zorunlulugu vardir. Ama bazi belediyelerimiz bu harcamayi baska kalemde göstererek spora harcamamaktadir. Ilçelerimizdeki spor takimlarimizin çogu belediye bünyelerinde kurulduklari için belediyeler destegini çektigi zaman, takimlar da ligden çekilmek zorunda kaliyorlar. Belediyeler spora para harcamak zorundadir. Devletimiz belediyelere bütçe verirken, bunu yüzde 3’ünü, yüzde 5’ini amatör spor kulüplerine harcamak zorunlulugu vardir. Ama buna ragmen amatör spor kulüplerimize yapilan destegi kismaya çalismaktadirlar” dedi.



“Basarili takimlar çocuklarimiza güzel anlamda örnek teskil ediyorlar”

Sporun gençlerin ve çocuklarin hayatindaki önemine de deginen Keloglu, tüm mülki idare amirlerinin ve siyasilerin spora destek olmasini isteyerek, “Ilimizin köklü bir kulübü olan yillarca Kastamonuspor’un lokomotifi olan Ormanspor’un bazi yas kategorilerinde yer almamasi ve Yolspor’un 1. Amatör kümeden çekilmesi futbol adina bizi üzmüstür. Daday da belediyenin ve halkin destegini alamadiklarini söylüyorlar ve hiçbir ligde 6 yildir yoklar. Biz Amatör Spor Kulüpleri olarak kutsal bildigimiz sportif faaliyetlere katilarak, çocuklarimizi kültürel, sosyal ve sportif açidan gelecege hazirlamak isteyen bir kurumun koluyuz. Çocuklarimizin saglikli gelisimini saglamak için çaba sarf ediyoruz. Ayrica çocuklarimizin internet gibi ya da uyusturucu bagimliligi gibi kötü aliskanliklardan uzak durmasi için spora ihtiyaci vardir. Biz, çocuklarimizin kötü aliskanliklardan uzak durmasi ya da kendilerine yol haritasi çizmeleri için sporu bir araç olarak görüyoruz. Ülkemizde kötü aliskanliga düsen bir çocugumuzun devletimize maliyeti 30 milyon lira civarinda oluyor. Bunu düsünüyoruz ve sürekli söylüyoruz, bizimle birlikte belediyelerimiz ya da devlet büyüklerimizde söylüyor ama gelin, bu çocuklarimiza spor yaptiralim, bir kulübe yazdiralim diyoruz, benim bütçem yok diye verme cesareti gösteren belediyeler ile karsilasiyoruz. Insallah yeni dönemde seçilen belediye baskanlarimizin bu düsüncelerden uzak, toplumun gelisimine katki saglayacak olan bu egitim sisteminde spor kulüplerine destek olmasi gerektigi konusunda inancim tam” seklinde konustu.



"Kastamonu Belediye Baskanimiz Hasan Baltaci’nin daha amatör spor kulüplerine bakisi nedir henüz bilmiyoruz, randevu istedik fakat alamadik kendisinden"

Su ana kadar Kastamonu Belediye Baskanligi cephesinden bazi açiklamalarin yapildigina isaret eden ASKF Baskani Keloglu, “Kastamonu Belediye Baskanimiz Hasan Baltaci’nin daha amatör spor kulüplerine bakisi nedir henüz bilmiyoruz, randevu istedik, fakat randevu almak için hala bekliyoruz, bir randevu alamadik kendisinden. Ben de bu basin toplantisindan önce kendisi ile görüselim, basin ve kamuoyuna da Belediye Baskani Hasan Baltaci’nin amatör spor kulüplerine bakis açisini ve bu kulüplere verecegi desteginin ne oldugunu söylemeye çalisayim isterdim. Ama maalesef çok yogun olduklarini beyan ederek su ana kadar ASKF baskan ve yönetim kurulu olarak bizlere randevu veremediler. Kastamonu Belediye Baskanligi olarak sadece ve sadece bazi açiklamalar yapildi, belki de haklilik paylari da olabilir ama uluslararasi bir arenada bizleri temsil eden bir takima su andan itibaren hiçbir destek vermeyeceklerini, bu kulübün kesin olarak kapanmasi gerektigini, bunun yerine de amatör spor kulüplerine destek olacagi beyaninda bulunuldu. Bu bizleri sevindirdi ama üzüldügümüz taraf da profesyonel anlamda bizleri en üst seviyede temsil eden bir takiminda, yani Kastamonu Belediyesi Kadin Hentbol Takiminin da kapatilmasi bizleri bir hayli üzdü. Kastamonu Belediyesi Hentbol takimimizin konumu su anda belirsiz. Belediye destegini çektigini duyurdu, kulüp de ’belediye destegi olmadan bizler nasil devam ederiz’ diyor. GMG Kastamonuspor ise insallah 2024-2025 sezonunda basarili bir sezon geçirecektir. Çalismalara basladilar. Insallah bu yil bir üst lige çikamadik, bunu bu yil gerçeklestirebiliriz. Üst liglerde ne kadar canlilik olursa biz amatör sporlari olarak alt liglerde o kadar verimli ve canli olacagimizi düsünüyoruz. Bunun için üst ligdeki hareketlilik ve basari bizleri yakindan ilgilendiriyor” ifadelerini kullandi.

“Ligden çekilen takimlara cezai islem uygulanacak”

Kastamonu’da sorunsuz bir sezon geçirdiklerini söyleyen Futbol Il Temsilcisi Serdar Badioglu, “23 Eylül 2023 tarihinde baslayan sezonumuz 13 Haziran 2024 tarihinde sona erdi. Sorunsuz bir sekilde sezonu bitirdik” dedi.

Kastamonu’da 21 takimin daha lig baslamadan çekildigini ifade eden Badioglu, plan ve proje hazir olduktan sonra bu kulüplerin tekrar basvurmasini tavsiye etti. Kastamonu’da toplamda 640 müsabaka gerçeklestirildigini belirten Badioglu, Kastamonu il genelinde okul sporlari ve futsal maçlarinda da 385 maç oynandigini ifade ederek, genel toplamda bin 25 maç oynandigini söyledi.



Badioglu, “2023-2024 sezonu kategorilerinde birinci olan takimlari da tebrik ederek, 1. Amatör Lig’de 6 takim, 2. Amatör Lig’de 12 takim olmasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA