Ankaragücü Baskani Faruk Koca'nin Yargilandigi Dava Ertelendi

Hakem Halil Umut Meler’e saldiran eski Ankaragücü Baskani Faruk Koca’nin da aralarinda bulundugu 4 sanigin yargilandigi davaya devam edildi.

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçinin sonunda hakem Halil Umut Meler’e saldiran aralarinda eski Ankaragücü Kulübü Baskani Faruk Koca’nin da bulundugu 4 sanigin yargilandigi davanin görülmesine devam edildi. Ankara Bati 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya müsteki Halil Umut Meler ile tutuksuz saniklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya ve Sahin Yunus Sahin katilmazken, tutuksuz sanik Osman Erkam Can ile avukatlar salonda hazir bulundu. Hakim bu celsede taniklarin dinlenecegini belirtti.



“Koca tehdit etse duyardim”

Ankaragücü’nde reklam ve pazarlama sorumlusu olarak görev yapan I.D., olay esnasinda Faruk Koca’nin arkasindan geldigini belirterek, “Baskanimiz vurduktan sonra kendisini uzaklastiran kisi bendim. Faruk Koca’nin bir tehdit sözünü duymadim, söylese duyardim. Huzurda bulunan Osman Erkam Can’in bir eylemini görmedim” dedi.

Olayda sahaya dogru yöneldigini ifade eden Ankaragücü’nde taraftar sorumlusu G.Y. ise, Faruk Koca’nin herhangi bir tehdit sözünü duymadigini belirtti.

MKE Ankaragücü kulübünde güvenlik sorumlusu olarak görev yapan E.Y. de, su ifadelere yer verdi:

“Olayda kenardaydim. Ben futbolcularin güvenligini sagliyorum. Maç esnasinda saha kenarinda duruyordum. Faruk Koca’nin hakeme vurdugunu da dogrudan görmedim. Ben futbolculardan sorumluyum, onlara odaklanmistim. Kaos olunca futbolcularla ilgilendigimden olaya dikkat etmedim.”

“Koca’yla beraber olay yerinden uzaklastik”

Ankaragücü Yönetim Kurulu üyesi H.A. ise, Koca’nin saha içerisine girdigi sirada kendisinin de arkasindan geldigini belirterek, “Ben fiziken kendisine en yakin kisilerden birisiydim. Tehdit sözü duymadim. Vurduktan sonra bir hengame oldu. Ayirma durumu olmadi. Hakemin etrafi kalabalik oldu. Koca’yla beraber olay yerinden uzaklastik” diye konustu.



“Hakaret etse duyardim”

Görev icabi Koca’nin yaninda durdugunu anlatan protokol görevlisi A.Ö., “Maç esnasinda baskan çok sinirlendi. Sahaya dogru gitti, ben de kendisinin arkasindaydim. Kendisini tutmak istedim, çünkü sahaya nasil bir tutum içerisinde girdigini bilemiyordum. Ardindan hakeme vurdugunu bizzat gördüm. Çok yakinindaydim, hakaret etse duyardim” dedi.

Tutuksuz sanik Osman Erkam Can ise tanik beyanlarina karsi, “Tanik beyanlarinda aleyhime hususlari kabul etmiyorum” dedi.

Ardindan söz alan cumhuriyet savcisi, mütalaasinda Adli Tip Kurumundan gelecek olan raporun beklenilmesine karar verilmesini talep etti. Mahkeme bu talebi kabul ederek, durusmayi 2 Ekim’e erteledi.

Hakem Halil Umut Meler’in "müsteki", eski Ankaragücü Kulübü Baskani Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Sahin Yunus Sahin’in "süpheli" sifatiyla yer aldigi iddianamede, Koca’nin "kisiyi yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle spor alaninda kemik kirigi olusturacak sekilde kasten yaralama" suçundan 3 yil 4 aydan 10 yil 1 ay 15 güne, "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yila, "Sporda Siddet ve Düzensizligin Önlenmesine Dair Kanun’a aykirilik"tan ise 3 aydan 1 yila kadar hapsi veya adli para cezasina çarptirilmasi talep edilmisti.

Kaynak: İHA