Kadin Boks Milli Takimi, Olimpiyatlara Yabanci Ülkelerle Hazirlaniyor

2024 Paris Olimpiyat Oyunlari için Kastamonu’da çalismalarini sürdüren Türkiye Kadin Boks Milli Takimi, Kolombiya ve Fransa boks milli takimlari ile üçlü kamp yapiyor.

2024 Paris Olimpiyat Oyunlari hazirliklarini Kastamonu’da sürdüren Türkiye Kadin Boks Milli Takimi, Kolombiya ve Fransa ile üçlü kampa girdi. Çalismalarini Kastamonu Olimpiyat Hazirlik ve Kamp Egitim Merkezi’nde gerçeklestiren ay-yildizlilar, Kolombiya ve Fransa’dan gelen 9 boksörle girdigi üçlü kamp çerçevesinde 6 hazirlik maçi yapacak. 30 Haziran’a kadar sürecek olan kampin ardindan Kadin Boks Milli Takimi, Bulgaristan, Irlanda ve Italya ile de dörtlü kampa girecek.

"Takimimiz su anda çok iyi durumda"

Çalismalarla ilgili bilgi veren 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na vize alan 60 kilogram sporcusu Gizem Özer’in antrenörü Cemil Döndü, "Biz, ayin 9’u ile 30’u arasinda Kastamonu’da Gençlik ve Spor Bakanliginin Boks Milli Takimlar Kamp Egitim Merkezi’nde bulunuyoruz. Kampimiz, 9 Haziran’da basladi.

Fakat 16 Haziran itibariyle kamp merkezimize Kolombiya ve Fransa’nin kadin boks takimlari da katildi.

Fransa, Paris Olimpiyatlari’na bu yil ev sahipligi yapacak. Bu ayin 30’una kadar Kastamonu’da Kolombiya ve Fransa ile birlikte üçlü kampimiz olacak. Ardindan 4 Temmuz’a kadar 4 günlük bir aramiz olacak, illerimize gidecegiz. Tekrar 4 Temmuz itibariyla kampimiz Kastamonu’da baslayacak. Buradaki kampimizi tamamlandiktan sonrada bir daha izin olmayacak ve direkt olarak Paris Olimpiyat Oyunlari’na katilmak üzere Türkiye’den ayrilacagiz. Takimimiz su anda çok iyi durumda. 50 kilogramda, 54 kilogramda, 57 kilogramda, 60 kilogramda ve 64 kilogramda olmak üzere 5 sporcumuz Olimpiyat Oyunlari’na katilacak. Erkek boksörlerimiz de 3 siklette vize aldi. Türkiye olarak toplam 8 siklette Olimpiyat Oyunlari’na katilim gösterecegiz. Insallah buradaki hedefimiz altin madalya. Allah izin verirse bu çalismalarimiz sonucunda milletimizin dualariyla da Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nda ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegiz” dedi.



"Uzun zamandir Olimpiyat Oyunlari’nin hazirliklarini sürdürüyoruz"

Antrenmanlarin çok iyi sekilde devam ettigini söyleyen Cemil Döndü, "Kadin Boks Milli Takimi olarak 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na hazirlik sürecinde antrenmanlarimiz çok iyi bir sekilde devam ediyor. Geçtigimiz ay Sirbistan’da, Avrupa sampiyonasindaydik. Sirbistan’da 2 altin ve 1 bronz madalya kazandik. Simdi, sabah ve aksam olmak üzere antrenmanlarimiz oluyor. Sabah kondisyoner, patlayici ve dayaniklilik ile devamlilik yönünde antrenmanlarimiz ve çalismalarimiz var. Aksamlari da 17.30’da tekrar boks salonumuzda teknik ve taktik çalismalarimiz oluyor. Hazirlik sürecimizde bir problemimiz yok. Kolombiya ve Fransa da geldi, su anda son etap hazirliklarimizi yapiyoruz. Uzun zamandir Olimpiyat Oyunlari’nin hazirliklarini sürdürüyoruz. Insallah bu çalismalarimizin sonucunda güzel bir basari elde edecegiz. Milletimizin dualarini bekliyoruz" diye konustu.



"En az 2-3 ülkeyle daha hazirlik kampimiz olacak"

Kolombiya ve Fransa’dan gelen sporcularla 6 hazirlik maçi yapacaklarini belirten Döndü, "Kolombiya ve Fransa’nin Kastamonu’da olmasindan ötürü Basantrenörümüz Nazim Yigit sorumlulugunda bizlerin 6 tane hazirlik maçi olacak. Bundan önce de kalibrasyon maçlarina gidildi. Kalibrasyon maçlarinda bir 57 kilogramda Esra Yildiz isimli boksörümüz de Paris Olimpiyatlari’na vize aldi. Önce de Sirbistan’da düzenlenen Avrupa sampiyonasina katilmistik. Bunlar da bir nebze hazirlik maçlariydi. Su anda kampimizda da 6 hazirlik maçimiz olacak. 2 tane hazirlik maçini yaptik, 4 tane daha hazirlik maçimiz olacak. Bu kampimiz bittikten sonra Temmuz ayinda gelecegimiz kampa da bazi ülkeleri davet ettik. Kastamonu’ya bazi ülkeler gelecek. Yine önümüzdeki ayin 16’sina kadar bir hazirlik sürecimiz olacak. Bu ülkelerin içerisinde Bulgaristan ve Irlanda var. Baglanti yaptigimiz ülkeler yine bulunuyor. Artik her ülke son etap hazirliklarina yaklastigi için kendi programlarina uyuyorlar. Bunlardan Italya’yi bekliyoruz. Hangi ülkeler gelirse en az 2-3 ülkeyle daha hazirlik kampimiz olacak" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA