4 Metrekare Kulübe 64 Yildir Ekmek Kapisi

Osmaniye’de ayakkabi tamirciligi yapan Sezai Avsar (74), 64 yildir kendi yaptigi 4 metrekare ahsap kulübede meslegini yasatmaya çalisiyor.

Osmaniye’de kendi yaptigi 4 metrekare ahsap kulübede 64 yildir ayakkabi tamirciligi yapan Sezai Avsar, meslegini sürdürerek evinin geçimini sagliyor. Kahramanmaras merkezli depremlerde hasar gören kulübesini tamir ettikten sonra meslegine devam eden Avsar, simdiki gençlerin bu meslegi begenmedigi için meslegin unutulmaya yüz tutmus meslekler arasinda oldugunu söyledi.



Depremde zarar gören kulübesini tamir ettikten sonra 9 yasinda basladigi meslege yeniden döndügünü söyleyen Sezai Avsar, “ Okuyamadim, bir ayakkabici yanina girdim, çiraklik yapmaya basladim. O gündür bugündür ayakkabicilik yapiyorum. 64 yildir çalisiyorum, evimi buradan geçindiriyorum. Hiçbir zaman içimde küçümsemedim isimi 2 çocugum var, biri kizim, bir oglum var. Oglumu da okuttum burayla, Allah’a sükürler olsun bogazimizdan haram para geçmedi. Depremde dükkanim yikilan binanin altinda kaldi. Dükkanima 2 ay yaklasamadim binanin yan tarafindaydi duvar üstüne yikildi. Sonra geldim duvarin altindan makinelerimi falan çikardim. Makinem parçalandi onu kaynattirdim. Kollu makinem parçalanisti yeniden aldim rahatim simdi. Bu kulübe 4 metrekare depremde parçalandi, yeniden yaptim. Ekmek param buradan geçimim burasi benim’’ diye konustu.



"Çirak yetistirmek istiyoruz ama bu isi begenen yok"

Yillardir ayni yerde meslegini yaptigini söyleyen Sezai Avsar, “Ben yillardir buradayim, baska yere gitmedim, müsterileri buraya geliyor. Hem pahali yapmiyorum isi ucuz yapiyorum. Bazilarina para aliyorum, ufak tefek islerden para almiyorum. Müsteri her zaman benimdir ama bu isi begenen yok. Osmaniye ayakkabi tamircilerin hepsi öldükten sonra tamirci kalmaz. Hepsi toplasan 6 kisi zaten, yetistirmek istiyoruz ama buraya begenen yok" dedi.

Kaynak: İHA