Kerem Aktürkoglu Açiklamasi 'Portekiz Maçindan Galip Ayrilip, Gruptan Lider Çikmak Istiyoruz'

Milli futbolcu Kerem Aktürkoglu, Portekiz’i iyi analiz ettiklerini, mücadeleden galip ayrilip, gruptan lider çikmak istediklerini söyledi.

2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda F Grubu ikinci maçinda A Milli Futbol Takimi, yarin TSI 19.00’da BVB Stadyumu’nda Portekiz ile karsi karsiya gelecek. Müsabaka öncesinde maçin oynanacagi stadyumda düzenlenen basin toplantisinda milli futbolcu Kerem Aktürkoglu açiklamalarda bulundu.

Gürcistan maçina attigi golün sorulmasi üzerine Aktürkoglu, "Bunu sakasini yapiyordum golden beri. Yolda 3 kez kaçirdim. Ondan sonra süreç uzun sürdü. Sagima bakiyorum yedek kulübesi benle kosuyor, arkamdan sesler geliyor. Kaleye gidecektim ama sonra oradan atmak istedim. Kolay gözüken bir o kadar da stres anlaminda zor bir goldü. Bütün ülkenin gol atamami bekledigini hissediyordum. Kolay, güzel ama anlamli gol. Ülkemiz için güzel bir baslangiç yapmamiz gerekiyordu. Önemli olan galibiyetti. Golün bir önemi yok" diye cevap verdi.

Portekiz karsisina galibiyet için çikacaklarini söyleyen 25 yasindaki futbolcu, "Hiçbir takim ve futbolcu maçlara maglubiyet ve beraberlik için çikmaz. Ben öyle düsünüyorum. Bizim galibiyet istegimiz var. Çok iyi hazirlandik. Ilk maçtan bizim de eksikliklerimiz oldugunu biliyoruz. Portekiz’in analizini yaptik. Galibiyet alip, gruptan lider bir sekilde ayrilmak istiyoruz" seklinde konustu.



"En büyük parolamiz: Sabir"

Turnuvada takim olarak en büyük parolalarinin sabir oldugunu ifade eden milli futbolcu sözlerine söyle devam etti:

"Bizim turnuva boyunca takim olarak sabir bizim en büyük parolamiz. Bundan önceki kritik maçlarda heyecanimiza yenik düstügümüzü düsünüyorum. Heyecanli bir milletiz. Bu bende de çok fazlasiyla var. Bence büyük maçlarin en büyük parolasi sabirli olmak. Sahada sabirli olursak neler yapabilecegimizi gösterdik. Hazirlik maçlari sonuç olarak kötü gözükebilir, oyun olarak çok anlamli noktalara dokundugumuzu düsünüyorum. Sabir bence yarinki maçin anahtar kelimelerinden biri. Sabirli olursak, oyun planimizi sahaya yansitabilirsek galibiyetle ayrilmamiz kaçinilmaz olur diye düsünüyorum."

"Takim savunmasini en iyi sekilde yapmamiz lazim"

Büyük turnuvalarda takim savunmasinin önemine dikkat çeken Kerem Aktürkoglu, "Ilk maçta verdigimiz pozisyonlar bizi sikintiya soktu. Portekiz’e karsi oyun planimizi daha farkli olacaktir. Takim savunmasini en iyi sekilde yapmamiz lazim. Ben de takim savunmasini iyi yapanlardan biriyim. Çok fazla takim savunmasina yardima geliyorum. Yarinki maç bireysel performanslarin öne çikacagi bir maç. En önemli sey takim savunma. Insallah yarin bunu sahaya yansitiriz" açiklamasinda bulundu.

"Takimda çok güzel bir havamiz var"

Gürcistan galibiyetiyle moral ve motivasyonun yükseldigini söyleyen Aktürkoglu, "Hazirlik maçlarinin maglubiyetle geçmesi bizi biraz moral, motivasyon olarak düsürmüstü. Gürcistan maçinda galibiyette baslayip, turnuvanin gidisatinin farkli yöne çevirebileceginin de farkindaydik. Moral ve motivasyon olarak güzel bir etkisi oldu. Bizim çok güzel arkadasligimiz var. Içerideki grup yas olarak da, dostluk olarak birbirine yakin. Çok güzel bir havamiz var. Bunu sürdürmek istiyoruz. Ilk maçi kazandik. Hiçbir sey bitmedi, her sey yeni basliyor. Yarinki maçtan sonra daha farkli hava olacagini düsünüyorum, hem bizler hem ülkemiz için. Ülke olarak buna ihtiyacimiz var" dedi.



"Bizim ve ülkemiz için çok anlam tasidiginin farkindayiz"

Portekiz’e karsi resmi maçlarda hiç galibiyet olmasinin hatirlatilmasi üzerine ise milli futbolcu, "Biliyoruz ama bunlari söylendigi için biliyoruz. Güzel bir istatistik degil. Son Dünya Kupasi elemesinde bizim için güzel sonuç degildi, elemelerden elenmistik. Bunlar bizi etkilememsi gerekiyor. Büyük seviyedeki oyuncular bunlara takili kalirsa performansini yansitamaz diye düsünüyorum. Bunlari düsünüp sahaya çikmamaliyiz. Yarinki maçin bizim ve ülkemiz için çok anlam tasidiginin da farkindayiz" degerlendirmesinde bulundu.

"Insallah herkes beyaz forma ile gelir, burayi bembeyaz yapariz"

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kerem Aktürkoglu, "Biz birlik olursak çok güzel seyler basarabilecek bir ülkeyiz. Biz sahada en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Ülkemizde disaridan birlik olunca, görüntüleri gördükçe çok etkileniyoruz. Kahvede, çay bahçesinde maçi birlikte izleyen taraftarlarimizin görüntüsünü görmek, stada gelen taraftarlarimizin görüntüsünü görmek bizi çok mutlu ediyor. Ülkenin bizden beklentisini biliyoruz. Geçen maç herkes kirmiziydi. Bu maç beyaz olacagiz. Insallah herkes beyaz forma ile gelir, burayi bembeyaz yapariz" diye konustu.



"Ben çok büyük hayaller kuruyorum ama bu hayalleri çok dile getirmek istemiyorum"

2008 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda A Milli Futbol Takimi ile büyük heyecan yasadigini aktaran Aktürkoglu, "2008’de de büyük heyecan yasadik. Ben televizyonda izlerken bunun hayalini kurarak buralara geldim. Yakin tarihte aklimizda hep 2008 var. Biz de bunu degistirmek istiyoruz. Çünkü basariya aç bir ülkeyiz. Ilkleri basaran milli takim jenerasyonu var. Çok kaliteli bir takimiz. Ben çok büyük hayaller kuruyorum ama bu hayalleri çok dile getirmek istemiyorum. Bazen dile getirmek sikinti yapabiliyor. Portekiz’i geçersek gruplardan sonraki asamaya bakacagiz. Böyle ilerlersek basarabiliriz. Bunu sahaya yansitmak çok önemli. Insallah bunu sahaya yansitabiliriz" diyerek sözlerine tamamladi.

Kaynak: İHA