Real Madrid, Sampiyonlar Ligi'ni 15. Kez Müzesine Götürdü

UEFA Avrupa Sampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund’u 2-0 maglup eden Real Madrid, kupayi 15. kez müzesine götürdü. Milli futbolcu Arda Güler de Sampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu oldu.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Sampiyonlar Ligi’nin 69. finalinde Ispanyol ekibi Real Madrid ile Alman takimi Borussia Dortmund, Ingiltere’nin Wembley Stadi’nda karsi karsiya geldi. Sloven hakem Slavko Vincic’in düdük çaldigi mücadele, TSI 22.00’de basladi.

Mücadeleye hizli baslayan ve üst üste ataklar gerçeklestiren takim Dortmund oldu. Sari-siyahlilarin 23. dakikada yakalandigi pozisyonda Füllkrug’un sutunda mesin yuvarlak direkten oyun alanina döndü. Ilk yaridan gol sesi çikmadi, devreye beraberlikle girildi.

Ikinci yarinin baslarinda da Alman ekibi etkisini sürdürse de Real Madrid, 74. dakikada kullanilan kornerde Dani Carvajal’in kafa vurusuyla 1-0 öne geçti. Eflatun-beyazlilar 83. dakikada gelisen atakta da Vinicius Junior’un ayagindan buldugu golle farki 2’ye çikardi. Madrid ekibi, tarihinde 15. kez kupayi müzesine götürdü. 6’si Sampiyon Kulüpler Kupasi olmak üzere Ispanyol ekibi, 9. Kez de mevcut formatiyla Sampiyonlar Ligi’ni kazandi.

Arda Güler, Sampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu oldu

Maça yedek kulübesinde baslayan milli futbolcu Arda Güler, süre bulamadi. 18 yasindaki Arda, Sampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Borussia Dortmund formasi giyen milli futbolcu Salih Özcan da yedek basladigi maçta forma sansi bulamadi.

Toni Kroos kupayla veda etti

Öte yandan, Real Madrid’in Alman orta sahasi Toni Kroos da profesyonel futbol kariyerinin bir kulüp formasiyla son maçina çikti. Kulüp kariyerine kupayla veda eden deneyimli futbolcu, Avrupa Sampiyonasi’nin ardindan futbolu birakacagini duyurmustu.

Kaynak: İHA