Milli Maçi Traktör Üzerine Kurduklari Televizyondan Izlediler

Yozgat’in Akdagmadeni ilçesine bagli Körük köyünde vatandaslar, dün oynanan Türkiye-Gürcistan karsilasmasini traktörün üzerine kurduklari televizyondan izleyip milli takima destek verdiler.

Akdagmadeni ilçesine bagli Körük köyünde her yil haziran ayinda geleneksel olarak düzenlenen senliklerin bu yil 5.’si gerçeklestiriliyor. Gurbetten gelen vatandaslar ile köy halkinin birlik ve beraberliginin saglanmasi amaciyla düzenlenen senlik, çesitli etkinliklerle sölen havasinda geçiyor.

Körük Köyü Dernegi Baskani Hakan Görmüs, bu yil düzenlenen senlige ayri bir hava katmak amaciyla A Milli Takim’in 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi F Grubu ilk maçini köy halkinin birlikte izlemesini istedi. Görmüs, traktör kasasi üzerine televizyon kurarak Türkiye’nin Gürcistan’i 3-1 maglup ettigi karsilasmayi meydanda yayinladi. Büyük bir heyecana sahne olan karsilasmayi izleyen köy halki mutluluk yasadi. Ay-yildizlilarin elde ettigi galibiyet sonrasi 7’den 70’e herkes büyük bir cosku yasadi.

Sölen havasina dönen senlik, karsilasma sonrasi da devam etti, köy halki milli takimin galibiyetini davul ve zurna esliginde halay çekerek kutladi.

A Milli Takimin 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda final oynamasini istediklerini söyleyen köy halkindan Tufan Görmüs, “Bugün traktör üzerine kurdugumuz televizyonla maçi hep birlikte izledik, milli takima destek olduk” dedi.

Kaynak: İHA