Türk Hentbolunda Kadin Hakem Sayisi Artiyor

Giresun’da baslayan Genç Erkekler Hentbol Türkiye Sampiyonasi’na katilan Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Baskani Hakan Küçükyilmaz, Türk hentboluna kadin hakem ve gözlemciler kazandirma adina baslattiklari çalismalarin olumlu sonuçlarini görmeye basladiklarini söyledi.

Giresun Hüseyin Avni Alparslan Spor Salonu’nda Bursa Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü ile Ankara Spor Toto Spor Kulübü arasinda oynanan karsilasmayi izleyen Küçükyilmaz, burada gazetecilere yaptigi açiklamada federasyon olarak hentbolun gelisimine yönelik çalismalari sürdürdüklerini söyledi.



Bu projelerden birisinin de kadin hakem ve gözlemci sayisinin artmasi olduguna vurgu yapan Küçükyilmaz, "Çesitli yerlerde hakem kurslari açtik. Hakemlerimizin sayisini yükselttik. Çalismalarimiz arasinda kadinlara yönelik projemiz de var. Kadin hakem ve gözlemci oranini artirmayi hedefliyoruz. Bu yolda da ciddi mesafe aldik. Yüzde 2 olan kadin hakem ve gözlemci oranimizi yüzde 23-24’e kadar çikarttik. Hedefimiz bunu daha da artirmak" seklinde konustu.



Uluslararasi klasmanda 2 hakem yer aliyor

Hakem kurslarinda katilimcilarin yüzde 50’sinin kadin olmasi gibi bir kurallarinin bulunduguna dikkat çeken Türkyilmaz, "Bunu da basardik. En son açtigimiz Kirklareli kursunda yüzde 50’den fazla kadin aday vardi. Hedefimiz kadin sayisini daha da artirmak olacak. Bugüne kadar 35-40 kurs açtik Türkiye çapinda bin 700 basvuru oldu. Ilk meyvelerini geçen sene aldik. C klasmani 25 hakemimiz oldu. Bunlari zamanla üst klasmanlara tasiyacagiz. Suanda 2 kadin hakem uluslararasi klasmanda yer almaktadir. Bu sayiyi da artirmayi amaçlamaktayiz" diye konustu.

U 17 Erkek Milli Takim Basantrenörü Rifat Sahin ise, altyapi oyuncularina büyük önem verdiklerini belirterek, "A milli takima oyuncu kazandirma adina çalismalarimizi sürdürüyoruz. Federasyonumuzun da büyük katkilariyla çalismalarimiz çok iyi gidiyor. Hedefimiz, hem kulüp takimlari hem de milli takimlar olsun bütün sporlar düzeyinde üst tarafa oyuncu yetistirmek. Ileriyi düsünmek en büyük hedef. Biz de bu sekilde çikarabildigimiz kadar kendi stratejimizle, oyuncularimizi A milli takima hazirliyoruz. En büyük ve ilk hedefimiz de bu yöndedir" dedi.

Kaynak: İHA