Depremzedeler Için Çok Amaçli Açik Alan Spor Sahalari Yapilacak

Depremin vurdugu Osmaniye’de konteyner kentte yasayan vatandaslarin yararlanabilecegi çok amaçli açik alan spor sahalari yapilacak.

Osmaniye’de depremzede vatandaslarin hayata tutunabilmeleri için yürütülen çalismalar araliksiz sürüyor. Il Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan depremzede vatandaslarin yasadigi konteyner kentlere; depremzedeler için voleybol, basketbol, badminton sahalari ve kondisyon aletleri gibi spor alanlarinin yer alacagi sahalar insa edilecek. Bu sahalar, yaz boyunca düzenli olarak gençlik merkezi etkinlikleri, spor etkinlikleri ve turnuvalara ev sahipligi yapacak.

Çocuklarin depremin psikolojik etkilerinden kurtulmasi ve bir nebze de olsa depremin etkisinden uzaklasabilmeleri için çesitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Osmaniye Gençlik ve Spor Il Müdürü Yusuf Çebi, "Çocuklarimizin, gençlerimizin yüzünde bir nebze de olsa gülümsemeye sebep olmak için buradayiz. Yapacagimiz etkinlikler çocuklari mutlu edecek. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz" dedi.

Etkinlikler arasinda müzik, yüz boyama, resim, akil-zeka oyunlari, sokak oyunlari, voleybol, badminton, basketbol ve mini futbol gibi aktiviteler ve turnuvalar yer alacak.

Kaynak: İHA