Çaykur Rizespor'un Stadinin Zemini Yenileniyor

Geçen sezon oynanan maçlarda birçok kez gündeme gelen Çaykur Rizespor’un stadinin zemini, yaklasik 1 milyon Euro maliyetle yenileniyor.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un maçlarini oynadigi stadyumun zemini, geçen sezon oynanan bazi maçlarda kötü görüntüsü ile gündeme gelmisti. Zeminden ötürü Türkiye Futbol Federasyonu’ndan uyari da alan Çaykur Rizespor’da stadin zemini tamamen sökülerek yeniden yesillendirilecek. Ayni zamanda zemine alttan isitma sistemi, alttan havalandirma ve vakum drenaj sistemi yapimi ve alttan isitma sistemi mekanik odasi kurulumu da yapilacak.

“1 milyon Euro civarinda bir maliyeti var”

Çaykur Rizespor Kulüp Baskan Vekili Adnan Er, stat zemininin yapilmasi için Real Madrid ve Barcelona takimlarinin çalistigi firmayla çalisildigini belirtti.

Üst düzey bir zemin hazirlatildiginin altini çizen Er, “Geçen sezon stadimizda bir takim sikintilar yasadik. Yillarin verdigi tahribatlara stadimizin drenaji zarar görmüstü. Bu olaylar futbolcu sakatlanmasina da neden olabiliyor. Biz stadi tamamen söktük. Drenaj sistemini yeniliyoruz. Sicak ve soguk havalandirma sistemi koyuyoruz. Vakum sistemi yapiliyor. Bütün stadin suyunu bir anda çeken bir stat kuruyoruz. Burasi hibrit bir saha oldugu için ayni sekilde yapilacak. Kötü hava sartlarindan etkilenmemesi için zeminin üstünü kapatiyoruz. Insallah dünya standartlarinda bir zeminimiz olacak. Espri yapmiyorum. Real Madrid ve Barcelona’nin stadinin zeminini yapan firma burayi yapiyor. Gerçekten üst düzey bir zemin hazirliyoruz. 1 milyon Euro civarinda bir maliyeti var. Bu biraz artabilir. Burada olabilecek herhangi bir sakatlik, bir oyuncuya verdigimiz paralari heba etmis oluyor. Onun için statlarin zeminlerinin kaliteli olmasi lazim. Burada ciddi maliyetler var. Futbolcu maliyetlerinden bahsediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA