Ayvalik Adalarinda Çevre Temizliginde Mültecilerden Geriye Kalan 7 Bot Enkazi Çikarildi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde sivil toplum kuruluslarinin ve Ayvalik Belediyesi’nin organize ettigi Ayvalik Adalari Çevre temizligi etkinliginde sahillere vurmus mültecilerden geriye kalan 7 bot enkazi ve 3 ton atik çöp toplandi.

Yüzlerce gönüllü, Ayvalik Belediyesi, Kent Konseyi, Tema Ayvalik, Cunda Deniz Yolcu Tasima Kooperatifi, Yelken Kulübü’nün yelkencileri, Kratos’un kürekçileri, Cunda Windsörf’ün sörfçüleriyle Ayvalik’in Adalarina yüzlerce gönüllüyle, onlarca tekne ile çikarma yapildi. Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, "Tertemiz adalar için seferber olduk Ayvalik’imizin Cennet Adalarina çiktik, hepimizin “bir” dünyasi var dedik ve adalarimizi dip köse temizledik” dedi.

Alti saat süren temizlik sonucu yaklasik 3 ton çöp 7 mülteci botu enkazi toplandi.

Pinar, Yellice, Tasliada, Kara ada, Büyük maden, Küçük maden, Günes adasi ve Yumurta Ada’da yapilan temizligin ardindan, plastik, naylon torbalar, cam atiklari, pet siseler ve mültecilerden geriye kalan 7 adet bot enkazi teknelere alinarak Cunda (Alibey) Adasi’na getirildi ve kamyonlara yüklenerek geri dönüsüm yapilmak üzere götürüldü.

Adalardan çikan tonlarca çöpün yine herkesi üzüntüye bogdugunu belirten Baskan Ergin, "Denizlerimizi, Adalarimizi, Cennet Ayvalik’imizin her noktasini birlikte Temiz Tutalim. Baska Ayvalik yok" dedi.

Kaynak: İHA