Ölüdeniz, Dünya Serbest Dalis Rekortmenlerini Agirliyor

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz Mahallesi, serbest dalis rekortmenlerini agirliyor. Birgül Erken, Alexey Molchanov ve Ana Giselle Kafie, Yunanistan’da düzenlenecek 8. Serbest Dalis Dünya Sampiyonasi öncesinde antrenmanlarini Kumburnu Plaji’nda sürdürüyor.

Dünyanin en iyi serbest dalisçilari arasina gösterilen sporcular, Ölüdeniz Mahallesi Kumburnu Plaji’nda yogun bir antrenman programina basladi.

Sporcular, sampiyona öncesi farkli kategorilerde dalis antrenmanlari yaparak formda kalmayi hedefliyor. Sabahin erken saatlerinde plajda yaptiklari esneme hareketleriyle antrenmanlarina baslayan dalgiçlar, ardindan nefes kontrolü ve dalis tekniklerini gelistirmek için 50 metre derinlikte dalis çalismalarini sürdürdüler. 13 Haziran’a kadar Ölüdeniz’de çalismalarina devam edecek olan Birgül Erken, Alexey Molchanov ve Ana Giselle Kafie, Ölüdeniz’in essiz güzellikteki sularinin kendilerine ideal bir antrenman ortami sundugunu kaydetti.



Birgül Erken: “Dünya siralamasinda bayragimizi dalgalandirmak için çabaliyorum”

Serbest dalis rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, “Öncelikle MUÇEV ve Lykia World Diving Centre ile onun nezdinde emegi geçen herkese, is insanlarina çok tesekkür ediyorum. Derin dalicilar olarak zorlu bir yoldayiz. Ülkemizi temsil etmek için dünya siralamasinda bayragimizi dalgalandirmak için çabaliyorum. Ülkemiz çok güzel. Ölüdeniz de serbest dalis için gerçekten biçilmis kaftan. Antrenman yapmak için yer ariyoruz ve Ölüdeniz birçok yerden daha güzel. Ölüdeniz adeta parliyor. Bu dalisimizla hem kendi antrenmanimizi yapiyoruz hem de dünya rekortmeni Alexey ve Ana Giselle’yi agirliyoruz. Bu sayede ülkemizin tanitimi olacak. Antrenmanlarimizi risksiz ve dogada gerçeklestirmis olacagiz. Bunun sonunda da serbest dalis altyapisini burada yapilandirmaya çalisacagiz. Dünya üzerinde gerçekten aile gibiyiz. Ülkemizi etiketleyecekler ve çok daha fazlasi gelecek. Küçük gruplar bile Fethiye’yi, Ölüdeniz’i simdiden duyurmaya basladi” diye konustu.



Ana Giselle Kafie: “Yaris zamani geldiginde inecegim metreye karar verecegim”

Dünya serbest dalis rekortmenlerinden Ana Giselle Kafie ise, “Daha önce Filipinler’de dalis yaptim. Oradaki sular daha sicak. Buradaki su daha soguk alismaya çalisiyorum ama sampiyona için vaktim var. Daha çok çalisma yapacagim. Çok heyecanliyim. Derinlik için su anda bir rakam belirtmek istemiyorum. Sadece çok çalisacagim. Yaris zamani geldiginde inecegim metreye karar verecegim” dedi.

Kaynak: İHA