EBYÜ'de 'Futbolun Efsaneleri Konusuyor' Paneli Düzenlendi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinde (EBYÜ) Türk futbolunun unutulmaz isimlerinin katilimiyla “Futbolun Efsaneleri Konusuyor” paneli düzenlendi.

Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Türkiye Futbol Federasyonu Genç Milli Takimlar ve Futbol Gelisim Direktörlügü Koordinatörü ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Oguz Çetin, Galatasaray’in unutulmaz isimlerinden Ergün Penbe ve Türkiye Futbol Antrenörleri Dernegi Genel Baskani Ismail Dilber, TÜFAD Erzincan Sube Baskani Yilmaz Toyran ve beraberindekiler, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Basibüyük, çok sayida akademisyen ve ögrenci katildi.

Açilis konusmasi yapan TÜFAD Genel Baskani Ismail Dilber, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Üniversitemiz çok iyi, gelecegimiz siz sevgili gençlerimize emanet” dedi.

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent ise, “Ekranlardan ve sahalardan tanidigim, birçok kez seyrettigim futbolcularimizin ayricalikli kriterleri, güzel ahlakli futbolcu olmalari ve en üst seviyede futbol oynamalaridir. Üniversitede yapacaklari konusmanin en önemli gerekçesi de bu. Sahip olduklari güzel ahlaklariyla sizlere kazandirmayi hedefledikleri sey güzel ahlak olmadir. Bu yüzden ben bu programi düzenleyen tüm ekibe tesekkür ediyor, çok kiymetli bir konusmaya taniklik edecegimizi düsünüyorum” dedi.

Erzincan’in deneyimli gazetecilerinden Semih Peker moderatörlügünde yapilan panelde Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Oguz Çetin ve Ergün Penbe ile ilgili kisa sinevizyon gösterimi yapildi. Sinevizyon gösteriminin ardindan baslayan ve yogun katilimin oldugu panelde Oguz Çetin ve Ergün Penbe’ye hem futbol tecrübelerine iliskin hem de günümüz futboluna dair çesitli sorular yöneltildi. Çetin ve Penbe, dinleyicilerle futbol serüvenlerindeki basarilarini, tecrübelerini ve yasadiklari keyifli anlari paylasti.

“Futbolun Efsaneleri Konusuyor” paneli Rektör Prof. Dr. Akin Levent’in plaket takdimi ile sona erdi.

Kaynak: İHA