UEFA Sampiyonlar Ligi'nde Ilk Finalist B.Dortmund

UEFA Sampiyonlar Ligi Yari Final rövans maçinda Paris Saint-Germain’i 1-0 maglup eden Borussia Dortmund finale yükseldi.

UEFA Sampiyonlar Ligi Yari Final rövans maçinda Fransiz ekibi Paris Saint-Germain, sahasinda Alman ekibi Borussia Dortmund ile karsilasti. Dortmund, evinde aldigi 1-0’lik avantajla sahaya çikti. Italyan hakem Daniele Orsato’nun düdük çaldigi maçin ilk yarisinda karsilikli ataklar olurken gol sesi çikmadi. Müsabakanin 50. dakikasinda kullanilan köse vurusunda Mats Hummels kafayla topu aglara göndererek takimini öne geçirdi. Golün ardindan rakip ceza sahasinda etkili olan PSG, üst üste pozisyonlara girerken Nuno Mendes ile bir topu direkten döndü. Son dakikalarda Paris ekibinin girdigi pozisyonlara Dortmund savunmasi izin vermezken, Vitinha’nin sutu da direge takildi. Mücadelede ev sahibi gol bulamazken B.Dortmund sahadan 1-0 galip ayrildi.

Bu sonuçla adini finale yazdiran sari-siyahlilar, 11 yil sonra Devler Ligi’nde finale yükseldi. O sezonun finalinde Dortmund, bir baska Alman ekibi Bayern Münih’e 2-1 kaybetmisti.

Yari finalin diger eslesmesinde Real Madrid ile Bayern Münih yarin TSI 22.00’de karsilasacak.

Sampiyonlar Ligi finali 1 Haziran’da Londra’daki Wembley Stadi’nda oynanacak.

Kaynak: İHA