Tolunay Kafkas Açiklamasi 'Trabzonspor Hakli Bir Galibiyet Aldi'

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor karsisinda direnç göstermediklerini belirterek hakli bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupasi Yari Final rövans maçinda Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Trabzonspor’a 4-0 maglup oldu. Kirmizi-siyahlilar bu sonuçla kupaya veda etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. “Oyun 90 dakikasina baktigimiz Trabzonspor hakli bir galibiyet aldi. Ikinci devre degisiklikler sonrasi takim ileri gidecegine geri gitti. Çikaracagimiz dersler var. Ikinciyi yiyorsan üçüncüyü yemeyeceksin. Direnç göstermek lazim” ifadelerini kullandi.

“Galatasaray maçinda oyunun tamamini oynamaniz lazim”

Hafta sonu karsilasacaklari Galatasaray maçiyla ilgili de konusan Kafkas, “Iyi takim, iyi oyunculari var. Oyunun tamamini oynamaniz lazim. Taktiksel dayaniklilik içinde kalmaniz lazim. Bugün bunu yapamadik. Yoksa sikinti bir sonuç bizi bekler” diye konustu.



“Kalan maçlarda puan çikarirsak bizi kümede tutacak”

Kupa maçinda rotasyon yapmasiyla ilgili soruya Kafkas su yaniti verdi:

“22-23 kisilik kadronuz var. Kupada finale çikmak istiyorduk ama takim bekleneni veremedi. Kayseri’den zorlu bir maçtan çiktik. Hafta sonu daha zorlu maç oynayacagiz. Sonra Gaziantep’e gidecegiz. Kalan 3 maçta puan çikarirsak bizi kümede tutacak. Alt lige düsmek maddi manevi sikinti getirir.”

“Feghouli’ye verilen ceza dogru karar”

Kayserispor maçinda gördügü kirmizi kart sonrasi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan 5 maç ceza alan Sofiane Feghouli ile ilgili Kafkas, “Feghouli’ye verilen karar dogru. Büyük takimlarin oyunculari küfür ederken duymazdan gelenler, o standardin içerinde karar versinler. Bizim gibi kulüplere kararlar kolayca veriliyor. Adaletin olmadigi yerde Allah’in rahmeti ve bereketi de olmuyor. Türk futbolu böyle gerçekten. Feghouli cezasi için verilen karar dogrudur ancak muadillerine ayni kararlar verilmiyor” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA