Süheyl Batum Açiklamasi 'Seçimi Kazanirsak Okan Buruk Ve Erden Timur Ile Beraber Olmayi Bir Borç Olarak Biliriz'

Galatasaray Baskan Adayi Süheyl Batum, “Ben ve arkadaslarimin bir bölümü Okan Buruk’un ayaginin kirildigi gün o statta olan, yüreginin bir bölümünü birakan insanlariz. Biz Okan Buruk’a karsi olabilir miyiz? Eger seçimi kazanirsak Okan Buruk ile de, futbolcularla da, o kombinasyonu saglayan Erden Timur ile de her zaman beraber olmayi bir borç olarak biliriz” dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Mayis ayi Olagan Toplantisi, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçeklesti. Galatasaray Baskan Adayi Süheyl Batum, toplantida konusma gerçeklestirdi. Galatasaray’in sampiyonlugunu herkes kadar istediklerini belirten Batum, “24. sampiyonlugumuzu da kazaniyor olmaktan en az sizler kadar mutluyuz, gururluyuz, sevinçliyiz. Neden ortaya çiktigimizin çok büyük 3 nedeni var. Bu sebeplerden birincisi demokrasi; Galatasaray’a yakisan demokrasidir. Biz bunu liseden, bazilarimiz da camianin içerisinde bazilarimiz da taraftar olarak sonuna kadar iliklerine kadar islemis insanlariz. Bizlerden listemize dahil olan hiçbir kisi olarak muhalif degiliz, düsman da degiliz. Kin içinde de degiliz. Fakat sunu net olarak söyleyebilirim; Okan Buruk bizim göz bebegimiz. Erden Timur, Muslera, Icardi, Torreira, Abdülkerim, Nelsson, Baris Alper Yilmaz gibi harika bir kombinasyonun, harika bir uyumun kimilerinin gözden kaçirdigi Galatasaray’in gelecegi konusunda endiseye düsen ve bu konuda kazanirsa geregini yapacak kazanamazsa da denetim görevini mutlaka yapmak isteyen kisileriz. Bizler bu sampiyonlugu herkes kadar istiyoruz ama bizler sampiyonlugun bazi seyleri gözden kaçirmamizi ve telafisi olmayacak girdabin içinde olmamizi açikça istemeyen kisileriz” diye konustu.



"Ünal Aysal Sportif A.S.’de görev alacak"

Seçimleri kazanmalari halinde eski baskan Ünal Aysal’in Sportif A.S.’de görev alacagini söyleyen Batum, “Bu yola çikarken iki çok degerli insandan çok büyük destek gördügümü ifade etmek isterim. Onlardan bir tanesi bizim baskanligimizi yapmis olan bize borçsuz bir Galatasaray devreden, hatta kasada nakit para birakan Alp Yalman’a yürekten tesekkür ediyorum. Ikinci kisi de vizyonumuzu genisleten, efsanemiz Muslera’yi 15 dakikada getiren, Drogba’yi, Sneijder’i getiren baskan Ünal Aysal’a bizi destekledigi ve yanimizda oldugu için tesekkür etmek istiyorum. Kendisi bize, ‘Eger seçimleri kazanirsaniz Sportif A.S.’nin basinda olurum ve her türlü destegi veririm’ dedi” ifadelerini kullandi.

“Seçimi kazanirsak Okan Buruk ve Erden Timur ile beraber olmayi bir borç olarak biliriz”

Seçimi kazanmalari durumunda Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Sportif A.S. Baskan Vekili Erden Timur ile çalismayi Galatasaraylilik görevi olarak gördüklerini belirten Süheyl Batum, “Sagda solda ’Bunlar gelirse Okan Buruk’u silecekler’ diyenler oluyor böyle zirvalara kimsenin inanacagini tahmin etmiyorum. Ben ve arkadaslarimin bir bölümü Okan Buruk’un ayaginin kirildigi gün o statta olan, yüreginin bir bölümünü birakan insanlariz. Biz Okan Buruk’a karsi olabilir miyiz? Eger seçimi kazanirsak Okan Buruk ile de, futbolcularla da, o kombinasyonu saglayan Erden Timur ile de her zaman beraber olmayi bir borç olarak biliriz. Bir Galatasaraylilik yükümlülügü olarak biliriz” sözlerini kaydetti.



“PFDK ve Tahkim Kurulu kararlari uluslararasi hukuka uygun degil"

Galatasaray’in hukuksal anlamda daha güçlü mücadele etmesi gerektigini ve 200 avukatla bunu saglayacaklarina deginen Baskan Adayi Batum, “Türkiye’de futbol da tam bir hukuksuzluk döneminde. Her sene Galatasaray taraftarlari olarak korkunç bir sikinti içindeyiz. Çok net söylüyorum; ne TFF, ne TFF’nin olusumu, ne TFF’nin kararlari, ne PFDK, ne PFDK’nin kararlari, ne Tahkim Kurulu, ne de Tahkim Kurulu’nun kararlari uluslararasi hukuka uygun degil. Ben Galatasaray’in bu durumu düzeltmeye çalisacak en önemli kurumlardan bir tanesi oldugunu düsünüyorum. Hukukta Galatasaray’in üzerine düseni yapmak lazim. Bizim bunu içsellestirmemiz ya da görmezden gelmemiz mümkün degil. Özellikle son yilda Galatasaray’in degerlerine, camiasina, yönetim kurulu üyelerine, baskanina, Erden Timur’a ve Galatasaray degerlerine sahip oldugunu bildigimiz gazetecilere inanilmaz bir baski var. Galatasaray, 200 tane avukatiyla mutlaka bu islerin pesinde olacaktir” seklinde konustu.



“Galatasaray’in kazanci minimum 900 milyon dolardir”

Daha önce vaat edilen projelerin yerine gelmedigini belirten söyleyen Süheyl Batum, “Biz bir baktik Riva’dan sonra, Riva’dan da net 300-350 milyon dolar gibi bir kaybimiz var. Bunlar konusulur tabii. Arka arkaya gelince artik Galatasaray’in gelecegini, bundan 10 sene sonra da birilerinin Riva gitti, Florya da gitti, neredeydiniz siz demesine izin vermeyecegiz, kesin izin vermeyecegiz. Baskan kazansa da burada denetçisi olacagiz. Bizler olursak kesinlikle yapmayacagiz. Bize göre Galatasaray’in kazanci insaat maliyetlerini de çikardiginiz anda minimum 900 milyon dolardir. Görüyorum ki Galatasaray’daki bazi arkadaslarimiz 300 ile 900 arasindaki farki çok bilmiyorlar. Riva’dan 900 milyon dolar Galatasaray’da kalacak, Galatasaray’in gelecegi kurtulacak. Sunu lütfen yapmayin, bugün hepimiz sampiyonluga sevinecegiz, 900 milyon dolari alamazsak hepimizin aleyhinde yazacaklar. Orada toplanan Galatasaray lordlari, Galatasaray degerlerine itibar etmediler diyecekler. Biz söz veriyoruz, itibar edecegiz. Daha 3 bin 680 metrekare yer almaya çalisiyoruz Florya’da, bunu da yapamiyoruz. Bizler Galatasarayliyiz. Seffaf olmak birinci yükümlülügümüz. Yeni arazi vaat ettiniz. Ne oldu? Gayrimenkul fonu kuruldu mu? Ne oldu?” dedi.

Kaynak: İHA