Malatyali Irem Su, Türkiye'yi Avrupa'da Temsil Edecek

Malatyali modern pentatlon sporcusu Irem Su Kocaoglan, Istanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Malatyali milli sporcu Irem Su Kocaoglan, Ankara’da yapilan Türkiye Sampiyonasi 3. Ayak Modern Pentatlon Milli Takim seçmelerinde dereceye girerek Istanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandi.

Modern Pentatlon Milli Takim Antrenörü Rüstem Pelit, Irem Su için bu sürecin hiç kolay olmadigini belirterek, "Ocak ayindan beri sakatlikla mücadele ediyordu. Su anki yaptigimiz derecenin üstünde bir derece yapmamiz gerekiyordu. Malatya’da kötü günler yasadik halen izlerini üstümüzden atamadik. Bununda bir etkisi var ama bunu bahane olarak saymamak gerekiyor. Biz önümüze bakip daha iyi derecelerle ülkemizi dünyada modern pentatlon bransinda temsil etmemiz gerekiyor" seklinde konustu.

Modern Pentatlon Milli Takimi ve ayni zamanda Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezleri Sporcusu Irem Su Kocaoglan ise yaptigi açiklamada, "Ülkemizi Avrupa Sampiyonasi’nda temsil etmeye hak kazandigimdan dolayi çok mutluyum. Ama daha çok çalismam gerekiyor, eksigimin çok farkindayim. Spor Genel Müdürümüz ve Federasyon Baskanimiz Dr. Veli Ozan Çakir, bizi yalniz birakmadi" dedi.

6 Subat depremlerinde tüm malzemelerinin enkaz altinda kaldigini da ifade eden Kocaoglan, "Depremden sonra Ankara’ya gittik. Rüstem hocamla ben ve arkadaslarimin tüm malzemelerini tamamladilar. Spor Genel Müdürümüz bana sunu söyledi, ’Her sey yerine gelir siz yeter ki iyi olun bizler devlet olarak yaninizdayiz’. Iste o gün benim hayatimin dönüm noktasiydi ve ben bu bilinçle çalismaya devam ettim. Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan’in bizlere bu anlamda sporun içinden gelen bilinçli baskan yada yöneticileri verdigi için ayrica tesekkür ediyorum. Rüstem hocamla beraber Spor Genel Müdürümüz Veli Ozan Çakir’a ve devletime vefa borcum var. Bunu basarimla ödemek istiyorum Insallah. Güzel derece yaparak Cumhurbaskanimizin karsisina çikacagim" diye konustu.

Kaynak: İHA