Erciyes Üniversitesi 3X3 Te Çift Kupayla Döndü

6-7 Mayis tarihlerinde Adana Çukurova Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Üniversiteler 3x3 Basketbol Sampiyonasi’nda Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Erkek takimi turnuva ikincisi, kiz takimi ise turnuva üçüncüsü oldu.

Erciyes Üniversitesi kiz takimi mücadele etigi grubu ilk sirada tamamlayarak yari finale yükselirken, erkek takimi ise grup ikincisi olarak yari finale yükseldi. Yari finalde rakibine 1 sayi farkla yenilen kiz takimi üçüncülük maçina çikti.Kiz takimi Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ni 12-7 yenerek turnuvayi üçünü olarak tamamladi. Erkek takimi ise yari final maçini 5 sayi farkla kazanarak finale yükseldi. Finalde Eskisehir Anadolu Üniversitesi’ne 7-6’lik skorla kaybeden Erciyes Üniversitesi erkek takimi ikinci oldu.

Konu hakkinda bir degerlendirme yapan Erciyes Üniversitesi 3x3 Erkek ve Kiz takimlari Antrenörü Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Görevlisi Hasan Aksoyak, “Hem erkek hem kiz takimlarimizla katilmis oldugumuz üniversitelerarasi 3x3 Basketbol Sampiyonasi’nda iki kupa kazandik. Turnuva boyunca centilmence mücadele eden her maçta maçin sonuna kadar kazanma arzusuyla oynayan ve Erciyes üniversitemize çifte kupayla dönen sporcularimi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA