Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey Açiklamasi 'Bursaspor Için Sistem Olusturmaliyiz'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Bursaspor Divan Kurulu Toplantisi’nda yaptigi açiklamada, “Bursa’yi uluslararasi platformlarda Bursaspor markasiyla temsil etmek istiyoruz. Ve biz bu iste variz. Ama sadece bizim olmamiz yeterli degil. Bir sistem gelistirmemiz lazim. Yapilanlarin yanlis oldugunu gördük. Yeni bir sistem ve kurguyla Bursaspor’u ayaga kaldirmamiz lazim” dedi.

Bursaspor Divan Kurulu Toplantisi, Merinos Kültür Merkezi’nde gerçeklesti. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, konusmasinda su ifadeleri kullandi: “Sinan Bür kaptanimiz, baskanimiz büyük sorumluluk üstlendi ve göreve geldiler. Istekleri ve arzulari ligde kalabilmekti. Ancak gençlerle ancak bu kadar olabiliyor. Burada tecrübe gerekiyor. Bu yüzden de istegimiz olmadi. Bursaspor’un mutlak suretle buradan geri dönmesi lazim. Hepimiz Bursasporluyuz. 40 merdivenlerde baslayan o serüvenlerimiz daha sonra sampiyonlukla taçlandi. Müthis bir süreç yasadik. Simdi de bu süreci yasiyoruz. Bursa bunu asla hak etmiyor. Dördüncü büyük sehir olan, ekonomik olarak da Türkiye’de ikinci sirada bulunan bir kentin marka degeri olarak gösterdigimiz takimimizin buralarda olmasi hepimizin vicdanini sizlatmasi lazim. Hepimiz üzülmeliyiz. Herkes nedenlerini biliyor, tartisiyor. Artik dün için ugrasmayacagiz. Dün bitti. Biz simdi yarin ne yapariz, onu düsünmeliyiz. Ve tekrar gerisi geriye dönen, yükselen ve ayni zamanda her yil bir lig atlayan Bursaspor’u nasil insa ederiz onu planlamaliyiz. Su anda da öyle bir toplantidayiz. Ben sizin karsinizda öncelikle Bursaspor taraftari ve üyesi olarak karsinizdayim. Bir Büyüksehir Belediye Baskani olarak asla icazet makami olmayacagim. Ve asla Bursaspor’un iç islerine karisan bir yönetici olmayacagim. Bursaspor’un buraya gelmesinde de bir neden kent yönetimin bunlara karismasi oldu. Bu teknik direktörü al, sunu gönder, bu futbolcuyu al, sunu gönder gibi seyler duyduk. Ama bir kent yöneticisinin, belediye baskaninin bu tür seylere karismamasi lazim. Destek çikacak, sahip çikacak ama oraya gelince profesyonellere birakacak. Hiç o islere girmeyecek, fikir dahi söylemeyecek. Bu isin uzmanlarina bir sey anlatmak, hele hele futbolun içinden gelenlere bunlari anlatmak sorun olusturuyor. Bugünden itibaren dünü düsünmeyen bir Bursaspor olusturacagiz. Bursa’yi uluslararasi platformlarda Bursaspor markasiyla temsil etmek istiyoruz. Ve biz bu iste variz. Ama sadece bizim olmamiz yeterli degil. Bir sistem gelistirmemiz lazim. Yapilanlarin yanlis oldugunu gördük. Yeni bir sistem ve kurguyla Bursaspor’u ayaga kaldirmamiz lazim. Bunu yapacak birikimli insanlarimiz çok. Is dünyasi biraz mesafeli bakiyor. Neden? Çünkü güven duymuyor. Onlarin da güvenini olusturacagimiz bir sistemin Bursaspor’da kurulmasi lazim. Ben önce sistem olarak bakiyorum. Bugün burada nasil bir sistemle yol alalimi tartismamiz lazim. Öneriler mutlaka vardir. Ama yine sistemsiz bir sekilde devam edilirse, bu defa hangi yönetici gelirse gelsin basarinin olma ihtimali yok. Bir sistem üzerinde tartismamiz lazim."

“Transfer tahtasinin sürdürülebilir olmasi”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, transfer tahtasiyla ilgili olarak ise, “Tahta açilabilir arkadaslar. Fakat sürdürebilir olmasi sart. Yani bu sene açtiniz, seneye ayni durumlar ortaya çikarsa ne yapacaksiniz? Alacaklilar var. Onlardan rica mi ederiz, ikna mi ederiz? Eski yöneticilerimiz bagis mi yapar? Destek mi verir? Bilmiyorum. Ama destek vermeliler. Size bir hikaye anlatayim. 16-17 sene önce bir takimin baskani 90-100 milyon TL para harcamis. Oranin CEO’suna sordum. Ben de çok para harcadiniz dedim. Onlar da 160 milyon TL’lik reklam yaptik, bunu 90’a çözdük dedi.

Ve bunu da hibe ettik dedi.

Bursaspor’da bu durumda. Bursaspor’un marka degeri kullanarak reklamlarini yaptilar. Artik onlarin da bir seyler yapmasi gerekiyor. Örnek verdim size 16 sene önce 90 milyon TL’lik hibeden bahsediyorum. Iste Bursaspor da böyle bir marka aslinda. Bunu da degerlendirmemiz lazim” ifadelerini kullandi.

“Güzel projelerle stadyumun çehresi degisecek”

Yüzüncü Yil Atatürk Stadi ile ilgili olarak da konusan Bozbey, “Kaynak konusunda da sik sik sorular geliyor. Stadyumumuz var. Yaninda hemen hastane. Oralari kullanabilme ve gelir elde edebilme imkanlari çok. Sadece orasini söylüyorum. Oralar daha farkli degerlendirilebilir. Onun çalismasini da yapilmasi lazim. Orasini bir sosyal alana çevirirsek, marka firmalarin oraya gelmesini saglarsak, Bursaspor’un geliri de artar, gece gündüz yasayan bir yeri de insa etmis oluruz. Ve her geçen gün Bursaspor daha da gelir saglar. Araba kiralayan firmalara yerleri vermek oranin kalitesini de düsürür. Güzel projelerle orasinin çehresi degisecektir. Dünya kulüpleri bu sekilde kazanç sagliyor” dedi.



Bursaspor’un eski yöneticilerine kritik çagri

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Bursaspor’un eski baskan ve yöneticilerine borçlarini sifirlamasi çagrisi yapti. Bozbey, konuyla ilgili su açiklamayi yapti: “Tahtanin açilmasi da mümkün olacaktir. Ama sadece tahtanin açilmasi yetmez. Burada daha önce görev yapmis yönetici arkadaslarimizin fedakarliklarini hemen kamuoyu ile paylasmasi lazim. Sifirlamalari lazim. Dünü sifirlamamiz lazim. Diyecegim bu. Bize düseni biz yapmaya haziriz. Hiç merak etmeyin. Sizlerin de önerileri olacaktir. Biz Bursasporluyuz. Bursaspor’un bu haline en çok üzülenlerden biri de ben degilim. Farkli bir sehirdeyim ilk sorulan soru; ‘Ne olacak bu Bursaspor’un hali?’ oluyor. Bursaspor’u ayaga kaldirdigimizda Bursa’da ayaga kalkacak. Bunan inanin. Sistem tartismasini açalim ve konusalim.”

Galip Sakder: “Pazarliga dahi yanasmayan futbolcular var”

Bursaspor Divan Kurulu Toplantisi’nda konusan Divan Kurulu Baskani Galip Sakder ise, “Baskan Sinan Bür ve yönetime tesekkür ediyorum. Keske sportif basari da olsaydi. Biz Bursaspor’un su anki durumunu açiklamak istiyoruz. Esas gayemiz bu. Bugün önceki toplantilarimizdan farkli olarak Bursa’nin kent yönetimi ve is insanlari da katilim gösterdi. Kendilerine hos geldin diyorum. Bursaspor’a her konuda sizlerden destek bekliyoruz. 1,5 milyar TL’ye yakin borçla sampiyon apoleti tasiyan Bursaspor’umuz son profesyonel seviyede mücadele edecegiz. Ya yükü omuzlayacagiz, ya da daha agir bir yükle devam edecegiz. Bursaspor’un eski yöneticileri basta olmak üzere borçlu oldugumuz kisilerde toparlanacak seviyeye kadar fedakarlik bekliyoruz. Seçimlerden sonra bir Bursa modeli ortaya koymaliyiz. Bu yeni süreçte Divan Kurulu olarak elimizden gelen destegi verecegiz. Transfer tahtasi için bilinenden daha agir bir bilanço mevcut. Daha önceki yöneticilerin yaptiklari anlasmalar sonucu cezai maddeler de borcun üstüne borç olarak yüklenmistir. 250 bin Euro’luk borçlarimiz ödeme olmasina ragmen 300-400 milyon Euro’ya ulasmis. Pazarliga dahi yanasmayan futbolcular var. Içler acisi bir durumla karsi karsiyayiz. Bugünkü kurla 380-400 milyon TL’yi buluyor. Eger fedakarlik saglanmazsa tahtanin açilmasi çok zor. Sadece Bursa Büyüksehir Belediye Baskani ve aday olacak isimler degil, tüm sehrin bu görevi üstlenmesi ve tasin altina elini koymasi gerekir. Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimizdan da bunu talep ettik. Sürdürülebilir bir yönetim bulmayiz. Öyle bir yönetim bulmayiz ki kentim bütünlesmesi gerekiyor” dedi.



Sinan Bür: “Süper Lig havamiz hala var”

Bursaspor Baskani Sinan Bür de, “Yaklasik 3,5 ay önce görevi üstlendik. Bursaspor formasi tasiyan, Bursaspor formasindan keyif alan ve terleten arkadaslarimla Bursaspor’u yasatmak istedik. Bugünkü durumundan da kurtarmak istedik. Sondan 2’inci sirada aldik öyle de biraktik maalesef. Bizi çok üzdü bu durum. Bugün çok farkli bir organizasyon var burada. Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiz sikintilari biliyor. Son zamanlarda pek görüsemedik ama tekrar bir araya gelecegiz. Meshur tahtayi anlatan görüslerimiz ve sporcularimizin durumlari var. Tesislerimiz var Belki TFF 3. Lig’e düstük ama Süper Lig havamiz hala var. Maliyetimiz de var. Gelirimiz yok, giderimiz çok. Buraya TFF Baskani’ni çagirdik. Sasirdi. Tesisleri görünce de buraya hak etmedigimizi gördü. Ibrahim Yazici’dan sonra gelen arkadaslar Bursaspor’u yüceltmek yerine zarar vermisler. Özellikle bazilarini ben Allah’a emanet ediyorum. Garip arkadaslar geldi ve Bursaspor’a birçok darbe oldu. Parasini ödemedigimiz birçok arkadaslar da onun adamlari. Nereden bulanacak bu paralar inanin bilmiyorum! Dayanisma gerekli. Bursaspor’u canlandirmamiz gerekli. Belediye baskanlarimizin belki katkilari olacak ama eski yöneticiler, baskanlar, sanayiciler tasin altina koymasi gerekiyor. Kulüpte görev verilirse ben sportif anlamda yine destek çikariz. Önemli genç futbolcularimiz var. Bunlari da hazirlamamiz ve takima entegre etmemiz lazim. Ama bunlarin yanina da tecrübeli isimler koymamiz lazim. TFF 3. Lig’de de büyük paralar harcaniyor. Bizim bunlarla savasmamiz lazim. Geride kalan sene beceremedik bunu. Gençlerimiz hazir degildi. Bunlara çok dikkat etmemiz lazim. Bu toplanti Bursaspor için milat olmali. Hep beraber tasin altina elimizi koyup, Bursaspor’u canlandirmamiz lazim. Kimse Bursaspor’dan kaçmamali” ifadelerini kullandi.

Erkan Aydin: “Bursaspor’u hep birlikte ayaga kaldiracagiz"

Divan Kurulu Toplantisi’na katilan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin da su açiklamaya yapti: “Bursa’nin en büyük markasi asagiya dogru gitmesine ragmen Bursaspor’dur. Bursaspor’un ayaga kaldirilmasi lazim. Bursaspor birçok kisinin yasama sevincidir. Ama geldigi durum maalesef Bursa’ya yakismiyor. Ortak projeler gelistirilmeye çalisiyor. Bizler de kafa yoruyoruz. Neler yapilir diye düsünüyoruz. Ancak bir kisi bu sorunlari çözemez. Ortak akil ve projelerle devam etmemiz lazim. Herkes tasin altina elini koymali. Dogru bir yönetim anlayisi olmali. Bu ekip dogru olusursa, herkes kongreye de kosa kosa gelir. 390 milyon TL’lik bir tahta açilmasi durumu var. Bunun düsmesi de gerekiyor. Ne yapilmasi gerekiyorsa yapilmali. Bu sadece para toplanilacak bir sey degil. Yigit düstügü yerden kalkar. Yönetimi ziyarete gelecegiz ve konusacagiz. Bursaspor’u hep birlikte ayaga kaldiracagiz diye umuyorum ve Divan Kurulu Toplantimiz hayirli olsun diyorum.”

Bu arada Bursaspor’un borcunun da 1 milyar 568 milyon 708 bin TL olarak açiklandi.

Kaynak: İHA