Burak Yilmaz Açiklamasi 'Kayserispor'a Yakisir Bir Sekilde Oraya Meydan Okumaya Gidecegiz'

Süper Lig’in 36. haftasinda deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacak olan Kayserispor’da maçin hazirliklari ara vermeden devam ediyor. Maç öncesi açiklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yilmaz; "Korkmadan, ayaklarimizi yere basarak Kayserispor’a yakisir bir sekilde oraya meydan okumaya gidecegiz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasinda sampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile karsi karsiya gelecek olan Kayserispor’da, maçin hazirliklari Teknik Direktör Burak Yilmaz yönetiminde araliksiz devam ediyor. Antrenman öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yilmaz; geçtigimiz hafta sonu berabere kaldiklari Fatih Karagümrük maçini degerlendirerek; "Hepinizin malumudur ki yine çok degerli goller kaçirdik. Atsak çok farkli bir maç olacak. Ama yine sanssizlik. 1-0 öne geçtik, sonra 2-1 geriye düstük. 2-1’den sonra 2-2’yi yakalamak bir basari, 1-0’dan 2-1 geriye düsmek bizim için bir basarisizliktir. Ama maçi kopartabilecegimiz pozisyonlar fazla fazla geldi. Bunu basaramadik, 2-2’den dolayi üzgünüz dogruyu söylemek gerekirse. Çünkü geçen haftaki 2 puani alsaydik bu hafta çok daha rahat, bazi seyler bitmis gibi konusabilirdik" dedi.



"En büyük problemimiz kaçan goller"

En büyük problemlerinin girdikleri pozisyonlari cömertçe harcamalari oldugunu aktaran Yilmaz; "Daha önümüzde 3 maç var, hiçbir sey bitmedi ne yazik ki. Karagümrük maçini alsak da bitmiyordu. O yüzden o maçi bir kenara birakip kaçirdigimiz gollerle alakali çalisip, analizleri yapip daha fazla konsantre olmak istiyoruz. Geldigimizden beri en büyük problemimiz kaçan goller. Çok gol kaçiriyoruz, çok cömertçe harciyoruz pozisyonlari. Ne yazik ki bunu asamadik. Insallah önümüzdeki maçlarda yakaladigimiz pozisyonlari degerlendirirsek rahat maçlar oynayacagimizi düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

"Fenerbahçe’nin sampiyonluk yarisinda oldugu bizi ilgilendirmiyor"

Hafta sonu deplasmanda oynayacaklari Fenerbahçe maçini degerlendiren Teknik Direktör Burak Yilmaz; "Fenerbahçe’nin sampiyonluk yarisinda geçen hafta kaybetmis oldugu puan var. Ama ne geçen haftaki kaybettigi puan, ne de sampiyonluk yarisinda olmasi bizi ilgilendirmiyor. Eger Kayserispor sampiyon olmuyorsa kimin sampiyon oldugunun bizim için bir önemi yok. O yüzden biz kesinlikle korkmadan, ayaklarimizi yere basarak Kayserispor’a yakisir bir sekilde oraya bir meydan okumaya gidecegiz. Fenerbahçe’ye saygimiz sonsuz. Olduklari yarista biraz geri duruma düstüler. Biz Kayserispor’un hedefleri istikametinde kazanmaya gidecegiz. Korkmadan, cesaretli olacagiz. Sonucunda 3 ihtimalli bir oyun. Ama biz kazanmak için bütün planimizi yapiyoruz. Kimseden bir çekincemiz yok. Bu Fenerbahçe degil Galatasaray, Besiktas olsaydi yine biz kazanmaya gidecektik. Bu yüzden kimin sampiyon oldugu degil Kayserispor’un maçi kazanmasinin önemli oldugu haftalar içerisindeyiz. Oyuncularima güveniyorum ve inaniyorum. Bizlerin yönetimimize, onlarin bize bir sözü var. Insallah önce biz bu sözü tutacagiz, sonra da onlarin geregini yapacagini düsünüyorum. Taraftarimiza da destekleri için tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kayserispor’un orta saha oyuncusu Mehdi Bourabia ise; "Tabi ki çok önemli bir maç. Bizim de ligde kalabilmeyi garantilemek için puanlara ihtiyacimiz var. Dolayisiyla bu maç bizim için çok önemli. Konsantre olarak, kendi oyunumuza odaklanarak, performansimizi üste çekerek en iyi skoru almak istiyoruz. Önemli olan orada bizim sergileyecegimiz takim performansi" dedi.

Kayserisporlu futbolcu Shukurov da; maça iyi hazirlandiklarini ve puan almak için oynayacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA