Ringe Türkiye Sampiyonu Olmak Için Çiktilar

Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Okul Sporlari Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizasyonu ile düzenlenen Okul Sporlari Türkiye Boks Sampiyonasi nefes kesti. Okullu boksörler Türkiye sampiyonu olmak için yumruk salladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Okul Sporlari federasyonu ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizasyonu ile düzenlenen Okul Sporlari T Gençler A grubu Türkiye Boks Sampiyonasi, yapildi. Sampiyonaya 54 sehirden 500 sporcu 4 gün boyunca kiyasiya mücadele etti. Turnuvanin son günüde yapilan final mücadeleleri ile nefes kesti. Okullu boksörler Türkiye Sampiyonu olmak için ringe çikarken boksörlerin mücadelesi nefesleri kesti.

Düzce Valisi Selçuk Aslan’inda izledigi final müsabakalarinda sampiyon olan erkek ve kadin boksörlerin madalyalarini ve kupalarini da verdi.

Madalya töreni sonrasi konusan Düzce Valisi Selçuk Aslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklisini severim” sözlerini vurgulayarak yaptigi konusmasinda sunlari söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin en genç vilayeti olan Düzce’de sizleri misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Okul sporlari bransinda yaklasik 4 gündür boks müsabakalari yapiliyor. 54 farkli vilayetten 500 sporcu Düzce’de. Insallah aranizdan büyük hedeflerle büyük umutlarla önemli yerlere kendisini tasiyacak kardeslerimiz olacak. Büyük Atatürk’ün sözünü hatirlatmak istiyorum. Ben sporcunun zeki çevik ve ayni zamanda ahlaklisini severim, spor disiplin isidir, spor kondisyon isidir, ama hepsinden ötesi ahlak isidir.”

Il Gençlik ve Spor Müdürü Isa Yazici ise turnuva hakkinda bilgiler vererek, “Sampiyonada dereceye giren sporcularimiz gelecekte sanli bayragimizi ulusal arenalarda temsil edecek. Bakanligimizin Okul Sporlari kapsaminda Boks A grubu gençlerin Türkiye sampiyonasi Düzce’mizde yapiliyor. 54 vilayetten 500 sporcu mücadele ediyor. Bugün final müsabakalari yapiliyor. Bu sampiyonada dereceye giren gençlerimiz gelecekte sanli bayragimizi ulusal ve uluslararasi müsabakalarda temsil edecek" dedi.

Kaynak: İHA