Fenerbahçe Erkek Basketbol Takimi, 5 Yillik Hasreti Sonlandirmak Için Parkede

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takimi, THY Euroleague play-off serisi besinci maçinda Fransiz ekibi Monaco ile deplasmanda karsilasacak. Sari-lacivertliler, seride öne geçerek 5 yillik Final Four hasretini sonlandirmak istiyor.

THY Euroleague play-off serisi besinci maçinda Fenerbahçe Erkek Basketbol Takimi, yarin TSI 20.00’de Salle Gaston Medecin’de Monaco ile karsilasacak. Geçtigimiz cuma günü Istanbul’da oynanan müsabakayi Fransiz ekibi 65-62 kazanarak seriyi 2-2’ye getirmisti. Yarin aksam oynanacak karsilasmada parkeden galip ayrilan takim Dörtlü Final biletini cebine koyacak.

Hedef 5 yil sonra Final Four

Fenerbahçe, 2015-2019 yillari arasinda üst üste 5 kez kaldigi Final Four’da 2017 yilinda sampiyonluk yasadi. Sari-lacivertliler bu süreçte 3 kez de final oynadi. Fenerbahçe yarinki mücadeleyi kazanmasi halinde bu basariyi tekrarlayacak. 2020 yilinda korona virüs sebebiyle sezon iptal edilirken, sonraki dönemlerde sari-lacivertliler iki kez çeyrek final, bir kez de normal sezonda turnuvaya veda etti. Fenerbahçe Basantrenörü Sarunas Jasikevicius, son 3 sezonda Barcelona ile yer aldigi Dörtlü Final’ee bu kez de Fenerbahçe’yle gitmenin hesaplarini yapiyor.

Dörtlü Final Berlin’de

THY Euroleague’de sampiyonu belirleyecek Dörtlü Final organizasyonu, Almanya’nin baskenti Berlin’de yapilacak. Dörtlü Final, 24-26 Mayis’ta Berlin’de Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek. Play-off serisini 3-0’lik sonuçla geçen Real Madrid, Olympiakos-Barcelona eslesmesinin galibi ile yari finalde karsilasacak. Diger eslesmeyi ise Monaco - Fenerbahçe ile bugün oynanacak Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv maçlarinin galibi olusturacak.

Iki takimda öne çikanlar

Euroleague’de bu sezon Fenerbahçe’de Nigel Hayes-Davis 14.3 sayi ve 4.8 ribaund ortalamalariyla oynarken; Monaco’da Mike James 17.9 sayi, 5.1 asist ortalamasi elde etti. Kirmizi-beyazlilarda Alpha Diallo 4.3 ribaund ortalamasi ile ön plana çikarken, sari-lacivertlilerde Nick Calathes 4.9 asist ortalamasi yakaladi. Eslesmenin Fransa’da oynanan ilk maçini Fenerbahçe 95-91 kazanirken, ikinci müsabakadan ev sahibi takim 93-88’lük skorla galip ayrildi. Istanbul’daki serinin üçüncü karsilasmasini sari-lacivertliler 89-78 kazanirken, son maçta rakibine 65-62 maglup oldu.

Kaynak: İHA