Enerjisini Atmak Için Tekvandoya Basladi Simdi Olimpiyatlarda Altin Madalya Hedefliyor

Enerjisini atmak için 13 yasinda basladigi tekvando sporuna 18 yildir devam eden milli sporcu Hatice Kübra Ilgün, 10-12 Mayis’taki Avrupa Sampiyonasi’nin ardindan katilacagi 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’nda altin madalya kazanmayi hedefliyor.

Bursa Büyüksehir Belediyespor Kulübü sporcusu milli tekvandocu Hatice Kübra Ilgün, 13 yasinda tanistigi tekvandoda 18 yili geride birakti. Çocukken enerjisini atmak ve okuluna gelen antrenörünün fiziginin uygun oldugunu kesfetmesinden sonra tekvandoya baslayan milli tekvandocu Ilgün, 18 yil içerisinde ulusal ve uluslararasi birçok basari elde etti. Avrupa sampiyonlugu, Dünya sampiyonalarinda dereceler, Akdeniz Oyunlarinda sampiyonluk, 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda bronz madalya ve Bursa’ya ilk olimpiyat madalyasini kazandiran milli tekvandocu Ilgün, son katildigi Sirbistan’da düzenlenen 21. Sirbistan Open Taekwondo Turnuvasi’nda gümüs madalya kazandi. Simdilerde 10-12 Mayis tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Tekvando Sampiyonasi’nda 57 kilogramda mücadele etmeye hazirlanan milli tekvandocu Ilgün, Avrupa Tekvando Sampiyonasinin kendisini denemek için iyi bir turnuva oldugunu ifade ederek, asil hedefinin 2024 Paris Olimpiyatlarinda altin madalya oldugunu belirtti.



"Tekvandoya enerjimi atabilmek, saglikli bir birey olabilmek için baslamistim"

Tekvandoya 18 yil önce basladigini söyleyen milli tekvandocu Hatice Kübra Ilgün, “Tekvandoya okudugum okula ögrenci seçmelerine gelen antrenörüm sayesinde basladim. Zayif ve uzun bacakli olmam dikkatlerini çekti. Okudugum okulda erkeklerle oynamayi çok seviyordum. Futbol oynuyordum ve çok kavga ediyordum. Tekvandonun ne oldugunu bile bilmiyordum. Beden egitimi ögretmeniyle beraber basla dediler ve basladim. Basladigimda enerjimi orada atabilecegimi düsündüm. Bu da beni cezbetti ve tekvando sporuna basladim. 18 yildir bu sporun içindeyim. Ilk basladigim zamanlarda bu kadar profesyonel düsünmüyordum. Sadece enerjimi atabilmek, saglikli bir birey olabilmek için baslamistim. 2008 - 2009 yilindan sonra hedeflerim büyümeye basladi ve su an bu konumdayim” dedi.



“Gelecek nesillere örnek olabilmek beni çok mutlu ediyor”

Basarili olduktan sonra hayatinin degistigini anlatan milli tekvandocu Ilgün, “Basarili olmaya basladiktan sonra hayatim çok degismeye basladi.

Üniversite açisindan benim için çok iyi oldu. Uludag Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunuyum, su an beden egitimi ögretmeniyim ayni zamanda. Sporun birçok avantaji var. Hem saglikli bir birey olmak hem de etrafindan çok ilgi görüyorsun. Bursa’da yasiyorum ve Bursa’nin ilk olimpiyat madalyasini kazandim, ayni zamanda tarihine geçtim. Gittigim her yerde herkes beni taniyor. Bu da benim için gurur verici. Gelecek nesillere örnek olabilmek beni çok mutlu ediyor” seklinde konustu.



“2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’nda altin madalya kazanip ülkeme geri dönmek istiyorum”

Avrupa Sampiyonasina gidecegini ancak hedefinin olimpiyatlarda altin madalya kazanmak oldugunu ifade eden Ilgün, “Ikinci kez Avrupa Sampiyonu olmak istiyorum. Benim için Avrupa Sampiyonasi bir prova gibi olacak. 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarinda altin madalya kazanip ülkeme geri dönmek istiyorum. Sadece basarili olmak için degil aslinda herkes sevdigi isi yapmali. Sevdigin isi yaptiktan sonra basarisiz olsan da seviyordum yaptim ve degdi diyorsun. Ayni zamanda sagliginizi, bedeninizi ve ruhunuzu korumak için bile spor yapmalisiniz. Buradan herkese tek tavsiyem sevdigi isi yapmalari” diye konustu.

Kaynak: İHA