Emre Belözoglu Açiklamasi 'Oyununun Karsiligi Olan Finale Kalamadik'

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoglu, Besiktas karsisinda ortaya koyduklari oyunun karsiliginin final oldugunu ancak bunu basaramadiklarini söyledi.

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupasi yari final rövans maçinda deplasmanda Besiktas’a 1-0 maglup ederek turnuvaya veda etti. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoglu, “Iki ayakli yari final maçlari sonunda Ankaragücü oyununun karsiligi olan finale kalamadi. Bundan dolayi çok üzgünüm. Oyuncu arkadaslarimin gösterdiklerimi yaptiklarinda 2-0, 3-0’a gelecek maçi kaybetti. Takimim ve kulübüm adina üzgünüm. Ligde kalarak yakisir bir sekilde sezonu bitirmek istiyoruz. Besiktas’i tebrik ederim. Oyuncu arkadaslarimi tebrik ederim. Bazen istediginiz kadar mücadele edin nasipte olmayinca hayat gibi bazen adaleti yok. Yapacak bir sey yok” ifadelerini kullandi.

“Finali hak eden taraftik”

Belözoglu, Besiktas karsisinda ortaya koyduklari oyunla finali hak ettiklerini dile getirerek, “Kolay degil dibi yasayip oyunun hakkini almayip, oyunculara bunu anlatmak. Yorucu bir sezon oldu. Sezonun mutlu bitmesini diliyorum. Benim için yorucu bir sezon oldu. Oyunculari sürekli ayaga kaldirmaya çalismak kolay degil. Oyunun karsiligini skor olarak alamiyorlar. Içeride mutlu bir oyuncu grubunun oldugunu düsünüyorum. Futbol böyle bir oyun. Geldiginde skor almak gerekiyor. Bir hata yaparsin, onu degerlendirirler. Oyuncularim gayret ettiler. Finali hak eden taraftik. Bizim bu cümlelerimizden camiamiz yorulmus olabilir. Içimden geldigi sekilde konusmaya çalisiyorum. 4 puan rahat bir durum degil. Hatay maçina konsantre olacagiz. Kolay maçlar beklemiyor” seklinde konustu.



“Bir maglubiyeti oyuncunun üzerine yüklemem”

Tolga Cigerci’nin hatasi sonrasi gol yemelerine ragmen maglubiyeti futbolcusuna baglamadigini vurgulayan 43 yasindaki teknik adam, “Ben detayli analizleri size çok yapmadim. Besiktas’a 4 maçta da bekler üzerinden oyun kurduk. Hiçbir zaman merkezden denemedik. Besiktas’in merkezi çok güçlü. Üç tane dinamik oyuncusu var. 4-2-4 baskisini bekler üzerinden savunma arkasina bakarak kenar oyuncusunun savunma arkasina kosulariyla kirmak istiyoruz. Merkeze oynama dogaçlama olabiliyor. Bu sorumluluk da benim sorumlulugum. Merkeze oynamamayi gösteriyorsam, oyuncum yine oynuyorsa bu yine benim hatam. Hiçbir zaman bir maglubiyeti oyuncunun üzerine yüklemem. Hata yapiyorsa bu benim hatam, ekibimin hatasi” cümlelerine yer verdi.

“Canlari sag olsun demeyecegim”

Bir basin mensubunun, siyah-beyazli tribünlerden kendisi ve Atakan Çankaya aleyhinde tezahüratlar yapilmasiyla alakali sorulan bir soruyu Emre Belözoglu, “Benim sözlerimin degeri var yok bilmiyorum. Besiktas taraftari evlerine gidince insallah anneleri sagdir, ellerini öpebilirler. Daha önce de yaptilar. Canlari sag olsun dememi bekliyor, bunu söyleyemem. Bunu söyleyecek kadar dervis degilim. Ben bu ülke için 100’den fazla A Mili Takim formasi giydim. ‘Canlari sag olsun demeyecegim’ ama benim yerime annelerinin ellerini öpebilirler. Önümüzdeki hafta tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun. Futbolun içinde dogal seyler olarak algilamaya gerek yok. Böyle bir seyle karsilasmak alistigim bir durum ancak canlari sag olsun demeyecegim” diye cevaplandirdi.

Teknik Direktör Belözoglu, Süper Lig’de minimum 42 puanin kendilerini kümede tutabilecegini ancak kalan 9 puanin tamamina talip olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA