Down Futsal Takimi Sporcularindan Baskan Büyükkiliç'a Sevgi Gösterisi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Ugur Ari ile Türkiye Down Sendromlu Futsal Milli Takimi Kalecisi Haci Ömer Arslantürk ve Kocasinan Down Futsal Takimi sporcularini misafir etti. Baskan Büyükkiliç, Down Sendromlu sporcularin sicak ilgi ve sevgisi ile karsilasti.

Büyüksehir Belediyesi, Kayseri’yi bir spor sehri yapmak için sporun her alaninda takimlarin ve sporcularin destekçisi olmaya devam ederken, Baskan Büyükkiliç’in gençlere verdigi özel önem dogrultusunda sporun ve sporcunun yaninda olmayi sürdürüyor.

Baskanlik Toplanti Salonu’nda gerçeklesen ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Büyükkiliç, sporun ve sporcunun yaninda olmaya devam edeceklerini belirterek, sporcular için her zaman desteklerin sürecegini ifade etti.

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Ugur Ari ise sampiyona ile ilgili bilgiler vererek, “Milli takimda 2021’de Avrupa sampiyonu olduk, 2022’de dünya üçüncüsü olduk, 2023’te tekrar Avrupa Sampiyonu olduk, bu sene de Antalya’da dünya ikincisi olduk. Haci Ömer de bizi temsil ediyor, kaleci olarak, 15 yasinda, liseye gidiyor” dedi.

Kayseri’de de sampiyona düzenlemeyi planladiklarini ifade eden Ari, “Kocasinan Down Futsal Takimi’ni da 2021’de kurduk, 2022’de Kocaeli’de sampiyonada Türkiye üçüncüsü olduk. Insallah bu sene Kayseri’de yapmayi planliyoruz, federasyondan tarihle alakali haber bekliyoruz. Sizlerin destegini de bekliyoruz” diye konustu.

Türkiye Down Sendromlu Futsal Milli Takimi Kalecisi Haci Ömer Arslantürk de “Dünya Sampiyonasi Kupasi’ni 2026’da alip, gelecegiz” dedi.

Sporcular ayrica, Baskan Büyükkiliç’i yeniden Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani seçilmesinden dolayi tebrik ederek, yeni dönemin hayirli olmasi temennisinde bulundular.

Sicak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Down Sendromlu sporcularin sicak ilgi ve sevgisi ile karsilasti.

Kaynak: İHA