Darica'da E-Spor Kayitlari Basladi

Çocuklarin ve gençlerin hem dijital bagimliliktan kurtulmasi hem de bilisime yatkinligi olanlari yetistirmek amaciyla kurulan Darica Belediyesi E-Spor Merkezi’nde egitimler için kayitlar basladi.

Teknoloji, yazilim, oyun ve e-spor alaninda gençleri desteklemek için çalismalar yapan ve bölgenin ilk e-spor merkezini kuran Darica Belediyesi, e-spor bransinda kendini gelistirmek isteyenler için yeni dönem egitimlerin baslayacagini duyurdu. Son yillarda özellikle gençler arasinda yükselen trendler arasinda yer alan e-spor’un bölgemizdeki öncüsü olan Darica Belediyesi E-Spor Merkezi’nde kayitlarin tüm hiziyla devam ettigi belirtildi.

Darica Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlügü bünyesinde kurulan e-spor ile teknolojiye ve spora merakli olan gençler bir araya gelerek hem spor yapip hem de egleniyor. Darica Belediyesi bünyesinde kurulan olan e-spor takiminin Türkiye E-Spor Federasyonu tarafindan kurulan liglerde ve düzenlenen turnuvalarda boy göstermesi de planlaniyor. Egitimlerle ilgili bilgi almak ve kayit yaptirmak isteyenlerin Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde bulunan Darica Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlügü’ne giderek bilgi alabilecekleri ifade edildi.

"Teknolojiye ve spora merakli gençleri bekliyoruz"

Gençligi önemsediklerini ve gençlere yönelik projelere agirlik vereceklerini ifade eden Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, "Günümüz gençliginin hem teknolojik hem de bilgi islem açisindan beklentilerini karsilamak üzere birtakim çalismalarimiz vardi. Her ailenin, her gencin aslinda içinde bulundugu dijital çaga ayak uydurma çabasinda önemli bir yeri olan e-spor un bilinçli bir sekilde yapilmasi için çalisma baslattik ve e-spora ilgi duyan gençler için proje gelistirdik. Darica Belediyesi olarak yüzmeden karateye, atletizmden tekvandoya kadar birçok bransta sporcu yetistiriyoruz. E-spor ile de yeni sampiyonlar yetistirmek istiyoruz. Teknolojiye merakli ve sporu seven gençlerin yaninda olmaya devam edecegiz. Yeni dönem egitimler için teknolojiye ve spora merakli gençleri bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA