TFF Açiklamasi 'TFF Seçimli Mali Genel Kurulu 18 Temmuz 2024 Tarihinde Yapilacaktir'

Türkiye Futbol Federasyonu, 18 Temmuz 2024 tarihinde yapilacak seçimli mali genel kurul tarihinin öne çekilmesi talebiyle ilgili imza sürecinin kulüplerin büyük çogunlugunun sagduyulu tutumlari sebebiyle amacina ulasmadigini ve TFF Seçimli Mali Genel Kurulu’nun 18 Temmuz 2024 tarihinde yapilacagini açikladi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi internet sitesinden yapilan açiklamada, "Görev ve yetkileri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlari ile belirlenmis, FIFA ve UEFA’ya bagli uluslararasi bir kurum olan Türkiye Futbol Federasyonu, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da Türk futbolunun amir kurumu konumunu sürdürmeye devam edecektir.

Bazi kulüplerin sportif basarisizliklarinin tutarsiz bahanesi olarak sporseverlerin önüne TFF’nin ve kurullarinin atilma çabasi, TFF’nin kurumsal yapisinin zaafiyete ugratilmaya çalisilmasi Türk futboluna ihanet etmektir.

Türkiye’deki futbol ailesinin her asamada ve her sartta dogru bilgilenmesi için tüm seffafligimiz ile çalismalarimizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edecegiz. Herhangi bir kulübümüzün ve kulüp baskanimizin kötü niyetli ve amaci Türk futbolunu degersizlestirmek olan bazi odaklarin manipülasyonlarina maruz kalmamalari için talep ettikleri her türlü destegi ve bilgiyi kendileriyle paylasacagimizi da bilmelerini isteriz.

Uzunca bir süredir bazi kulüp yöneticilerinin kisisel hirs, çikar ve menfaatlerini millî menfaatlerin önünde tutarak aceleye getirmek istedikleri seçimli kongre ve imza süreci kulüplerimizin büyük çogunlugunun sagduyulu tutumlariyla amacina ulasamamistir. Daha önce de ilan ettigimiz gibi TFF Seçimli Mali Genel Kurulu 18 Temmuz 2024 tarihinde yapilacaktir. Bu süreçte Türk futbolunun ortak menfaatlerini her seyin üzerinde tutarak son derece sorumlu davranan Türk futbol ailesinin büyük çogunluguna tekrar tesekkür ederiz.

Bu açidan özellikle Türk futbolunun içine sokulmaya çalisilan kaos ortamina hizmet etmemek ve hedefi dünya futbolunda söz sahibi olmak olan güzide kulüplerimizin saygideger baskan ve degerli yöneticilerinin hiçbir yetkisi ve bilgisi olmayan bazi kaynaklari referans almamasi da büyük önem arz etmektedir. Zira gönül verdigi renkler birbirinden farkli olsa da ay-yildizli forma söz konusu oldugunda A Millî Takimimizla birlikte tek yürek olan milletimize duydugumuz sorumlulugumuz geregi 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi arifesinde Türk futbolunun amir kurumu olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun en önemli konsantrasyonu A Millî Takimimizin basarisi olacaktir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA