Tekvando Milli Takimi Avrupa Tekvando Sampiyonasinda Tüm Madalyalara Talip

Tekvando Milli Takimi 10-12 Mayis’ta Sirbistan’da yapilacak olan Büyükler Avrupa Tekvando Sampiyonasi’nin hazirliklarini Konya’da tamamladi. Tekvando Milli Takimi Teknik Direktörü Ali Sahin, bugüne kadar çok madalya aldiklarini, sampiyonada altin, gümüs tüm madalyalari almak istediklerini söyledi.

10-12 Mayis’ta Sirbistan’da yapilacak olan Büyükler Avrupa Tekvando Sampiyonasi’na Konya’da hazirlanan Tekvando Milli takimi hazirliklarini tamamladi. 3 haftadir kampta olan takim, teknik direktör Ali Sahin gözetiminde antrenmanlarina devam etti. 8 milli sporcunun hazirlandigi Avrupa Sampiyonasi’nin, olimpiyatlar öncesi güzel bir sinav olacagini ifade eden Ali Sahin, her türlü madalyaya talip olduklarini belirtti.

Türkiye olarak tekvandoda altin yillari yasadiklarini ifade eden Sahin, daha iyi yerlere gelebilmek için çok çalistiklarinin altini çizdi.

“Hazirliklarimiz güzel bir sekilde devam etti”

Konya’da gerçeklestikleri kamp sürecini degerlendiren Tekvando Milli Takimi Teknik Direktörü Ali Sahin, “Konya’daki kampimizda suanda 8 milli sporcumuz var. Burada Avrupa Sampiyonasi için hazirlaniyoruz. Olimpiyatlara kota alan 5 sporcumuz da burada. Onlar da Avrupa Sampiyonasi’na katilacak. 2 erkek sporcumuz Izmir’de, 3 kadin sporcumuz da burada hazirlaniyor. Yil boyunca güzel hazirlik maçlari geçirdik. Geçen yil Azerbaycan’da kadin takimimiz dünya sampiyonu oldu. Erkek takimimiz ise dünya 3’ncüsü oldu. Güzel bir basari periyodu ile hep birlikte olimpiyatlara dogru adim adim gidiyoruz. Avrupa Sampiyonasi olimpiyatlardan önce hem deneme hem de güzel bir müsabaka. Hazirliklarimiz Konya’da güzel bir sekilde devam etti. Kamplarimizi tümüyle genel olarak degerlendirirsek iyi geçti. Insallah bu tamlamayi Avrupa Sampiyonasi’nda çogu altin madalya olarak zirveye çikmayi düsünüyoruz” dedi.



"Altin, gümüs ve tüm madalyalari almak istiyoruz"

Türkiye’nin tekvandoda sürekli basarilarinin oldugunu kaydeden Ali Sahin, “Türkiye devamli hem dünyada hem de Avrupa’da ilk üçte oldu. Bunun 3’te 2’sini birincilikle geçirdik. 2023 Dünya Tekvando Sampiyonasi’nda sampiyonluga ulastik. 2022 yilinda da tüm kategorilerde dünya 1’ncisi olduk. Bunlar olimpiyatlar için önemli verilerdi. Bize moral verdi ama tabii ki sporda her zaman degiskenlik olabilir. Onun için çok dikkatli hazirlaniyoruz. Zirvedeki sporcularimizi özel taktik ve teknik olarak hazirliyoruz. Performansimizi yükseltmeye çalisiyoruz. Tekvando, tüm olimpiyatlarda mutlaka madalya almistir, kota olarak en iyi sekilde katilmistir. 2024’te de bu yarismalardan geçerek güzel bir basari elde etmeyi düsünüyoruz” seklinde konustu.

Takim olarak turnuvalardaki hedeflerini ifade eden Ali Sahin, “Olimpiyatlarda, sampiyonalarda çok güzel madalyalar aldik. Hedefimiz de bu madalyalari orada tekrarlamak. Altin, gümüs ve tüm madalyalari almak istiyoruz” diye konustu.



"Antrenmanlarimiz çok güzel geçti"

Tekvandoya 2011 yilinda basladigini anlatan milli tekvandocu Zeynep Taskin (20) ise, “Yildizlarda Avrupa sampiyonlugum, ümitlerde Avrupa 3’ncülügüm, Balkanlarda sampiyonlugum var. Spora aslinda jimnastik ile basladim. Jimnastikte kolum kirildi. Daha sonrasinda tekvando ile devam ettim. Avrupa Sampiyonasi’na 2-3 haftadan beri Ali hocamiz ile birlikte hazirlaniyoruz. Kadromuz çok güçlü oldugu için antrenmanlarimiz da çok güzel geçti” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA