Saglikli Yasam Için Pedal Bastilar

Türkiye genelinde 11’incisi düzenlenen ‘Yesilay Bisiklet Turu’ Bursa’da gerçeklestirildi.

11. Yesilay Bisiklet Turu, tüm Türkiye’de oldugu gibi Bursa’da da düzenlendi.

300’e yakin bisikletçi, 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda toplandi. Altiparmak Caddesi üzerinden Mihrapli Hüdavendigar Parki’na kadar devam edecek turda polis bisikletçilere eslik etti. Bisiklet tutkunlari ‘Saglikli yasamin keyfini birlikte sürelim’ slogani ile pedal basti.

Yesilay Bursa Sube Baskani Suat Arvas, “Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluslarindan biri olan Yesilay, bugün 81 ilde es zamanli olarak 11. Geleneksel Yesilay Bisiklet Turu’nun startini veriyor. ‘Saglikli yasamin keyfini birlikte sürelim’ slogani ile yola çiktigimiz bu tur, Türkiye Yesilay Cemiyeti, Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Yesilay Spor Kulübü is birligi ile hayata geçirildi. Bu etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanindaki bisiklet severleri bir araya getirerek bagimlilik konusunda farkindalik kazanmayi ve saglikli yasam bilincinin artmasina katki saglamayi amaçlamakta. Her yastan profesyonel ve amatör bisiklet severlerin katilimi ile farkindalik olusturmayi hedefliyoruz. Turumuz, Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydani’ndan baslayarak Hüdavendigar Kent Parki’nda son bulacak. Güvenlik ve trafik düzenlemeleri için Bursa Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri görev alacak. Ayrica, saglik ekipleri de etkinlik boyunca hazir bulunacak. Bu yilki bisiklet turumuzun, bisiklet severlerin ve Bursa halkinin katilimiyla bagimliliklara karsi önemli bir farkindalik olusturacagina inaniyoruz. Saglikli bir yasam için sporun ve bilinçli yasamin önemini vurgulamak adina bu etkinlikte bir araya gelmekten mutluluk duydum” diye konustu.

Bisiklet Federasyonu Bursa Temsilcisi Osman Tatlicilar ise, “Bugünkü etkinlikte bisiklete binen her birey, birlikte pedal çevirecegimiz arkadaslarimiz olacak. Bu etkinligin güzel tarafi, karbon salinimin azaltilmasi ve saglikli bireylerin yetismesi adina örnek olacaktir. Bunun devami için elimizden gelen her seyi yapacagiz. Bütün sivil toplum kuruluslari ile mücadelemizi verecegiz” açiklamalarinda bulundu.

Kaynak: İHA