Maltepeli Ayakkabi Boyacisi Bilek Güresinde Türkiye Sampiyonu Oldu

Maltepe’de yaklasik 30 yildir ayakkabi boyaciligi yapan Alaattin Sahin bilek güresinde Türkiye sampiyonu oldu. 50 yasindaki sporcu Türkiye’yi Slovakya’da düzenlenen sampiyonada temsil edecek.

Maltepe’de yaklasik 30 yildir ayakkabi boyaciligi yapan 50 yasindaki Alaattin Sahin bilek güresinde Türkiye sampiyonu oldu. 15 yildir bilek güresiyle ilgilenen Sahin, boya sandigiyla sokak sokak gezdigi Maltepe’nin her yerinde bilek güresi yapiyor. Slovakya’da Grand Master turnuvasinda Türkiye’yi temsil edecek olan Sahin, dünya sampiyonasina gitmek için yetkililerden yardim bekledigini ifade etti.



“Türkiye’yi temsil etmek için Slovakya’ya gidiyorum”

Maltepe’de 30 yildir ayakkabi boyaciligi yapan Alaattin Sahin, “1996 yilinda yasadigim bnir rahatsizlik nedeniyle fabrikadan ayrilarak ayakkabi boyaciligi yapmaya basladim. Sandik sirtimda gezdigim zamanlar kahvehanelerde bilek güresi de yapardim. Kimse beni yenemezdi. Içlerinden sadece bir kisi yenebildi. O da o dönem bu sporda dünya ikincisi olan Akbaba isimli bir sporcuydu. Sonraki yillarda azmettim, onu da yendim. Yillar içerisinde katildigim organizasyonlarda birçok derece aldim. Yarin Türkiye’yi temsil etmek için Slovakya’da düzenlenen Grand Master turnuvasina katilacagim. Turnuvaya katilabilmek için yakin çevremden borç para almak zorunda kaldim. Birkaç ay sonra da dünya sampiyonasi var. Bu noktada destege ihtiyacim olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA