Konyaspor, Ligin Son 4 Haftasinda Küme Düsmemeye Oynayacak

Trendyol Süper Lig’de sezonun 4. haftasini 4. sirada tamamlayan, sezon basindan bugüne 4 hoca degistiren, son 4 haftaya da küme düsecek 4 takimin bir sira üstünde giren Konyaspor, oynayacagi son 4 maçta küme düsmeme mücadelesi verecek.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, 2023-2024 sezonunda Sirp Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde ilk 4 hafta çiktigi maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik alarak 8 puan topladi. Konyaspor, bu maçlarin sonunda ligde 4. siraya yükseldi. Yesil-beyazlilar, Sirp teknik direktör ile çiktigi diger 5 maçta ise 1 beraberlik, 4 yenilgi alarak 1 puan topladi. Ligin ilk 9 haftasini 9 puanla 15. sirada tamamlayan Konyaspor’da, Aleksandar Stanojevic görevinden istifa ederken, teknik direktörlük görevine Hakan Keles getirildi.

Hakan Keles ile 10 maça çikan Konya ekibi, 2 galibiyet, 5 maglubiyet ve 3 beraberlik alarak 9 puan topladi. Kötü gidisata engel olmayan Hakan Keles ile deplasmanda Fenerbahçe’ye 7-1 maglup olan Konyaspor, bu maçin ardindan düsme hattinda 18. sirada yer alirken, Keles’le yollarini ayirdi. Yesil-beyazli ekip Hakan Keles ile yollarin ayrilmasindan sonra 62 yasindaki Bosna-Hersekli çalistirici Fahrudin Omerovic ile mukavele imzaladi. Fahrudin Omerovic, yesil-beyazli takimin basinda çiktigi 14 lig maçinda 4 galibiyet, 5 maglubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yesil-beyazlilar, kalesinde 15 gol gördü. Ligin 34. haftasinda deplasmanda oynanan Sivasspor maçinda alinan 1-0’lik maglubiyetin ardindan Fahrudin Omerovic ile yollarini ayiran Konya ekibi, teknik direktörlük görevine Sportif Direktör Ali Çamdali’yi getirdi. Ali Çamdali yönetiminde Fenerbahçe karsisinda zorlu bir mücadeleye çikacak olan Konyaspor, küme düsme hattinin bir sira üzerinde yer aliyor.

Trendyol Süper Lig’de sezona iyi bir baslangiç yaparak 4. haftada 4. siraya yükselen Konyaspor, daha sonra o basarili günleri bir daha bulamadi. Yesil-beyazlilar ligin son 4 haftasina girilirken küme düsme potasinin 1 sira üstünde 16. sirada yer aliyor.

Konyaspor, yarin ligin 35. haftasinda kendi evinde Fenerbahçe ile karsilasacak. Fenerbahçe ile Süper Lig tarihinde bugüne kadar 45 kez karsi karsiya gelen Konyaspor, söz konusu maçlarda sari-lacivertli ekibe 34 defa maglup olurken, 8 maçi kazandi, 3 karsilasma ise beraberlikle sonuçlandi.

Kaynak: İHA