Konyaspor Ile Fenerbahçe 46. Randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasinda deplasmanda oynayacagi Konyaspor ile ligde 46. kez karsi kasiya gelecek. Ligde 23 maçlik yenilmezlik serisi elde eden sari-lacivertliler, bu sezon deplasmanda kayip yasamadi.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasinda Fenerbahçe, yarin saat 20.00’de deplasmanda Konyaspor ile oynayacak. Mücadele öncesi sari-lacivertliler, 34 maçta 28 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 maglubiyetle topladigi 89 puanla ikinci sirada bulunuyor. Yesil-beyazlilar ise 34 maçta 8 galibiyet, 12 beraberlik ve 14 maglubiyetle 36 puanla 16. sirada yer aliyor. Ligde geçtigimiz hafta Besiktas’i maglup eden Kanarya, rakibini yenerek sampiyonluk yarisinda hata yapmak istemiyor.

46. randevu

Konyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 45 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda sari-lacivertliler 34 defa sahadan galip ayrilirken, yesil-beyazlilar ise 8 kez kazandi. 3 karsilasma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe, rakip filelere 119 gol atarken, Konyaspor 49 golle karsilik verdi.

Sezonun ilk yarisinda Kadiköy’de oynanan mücadeleyi ev sahibi 7-1’lik skorla kazandi ve rekabetteki en gollü maç olarak kayitlara geçti.

23 maçlik yenilmezlik serisi

Fenerbahçe ligde oynadigi son 23 maçi kaybetmedi. Sari-lacivertliler bu süreçte Fatih Karagümrük ve Besiktas’i 2’ser kez, Sivasspor, Kayserispor, Istanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Basaksehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasimpasa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor’u maglup etti. Ligin ilk yarisinda oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ile ligin ikinci yarisindaki Samsunspor, Alanyaspor ve Sivasspor maçlarindan da sahadan berabere ayrildi.

Sari-lacivertliler deplasmanda kaybetmedi

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda 17 maça çikti. Takiminin basinda lig tarihinin en iyi dis saha performanslarindan birine imza atan Ismail Kartal, 15 galibiyet, 2 beraberlik elde ederken maglubiyet yasamadi. Sari-lacivertliler 2020-2021 sezonunda elde ettigi ‘dis sahada en fazla puan toplama rekorunu’ da (47) egale etti. Deplasmanda son olarak Sivasspor ile karsilasan Fenerbahçe sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrildi. Kanarya, dis sahada oynadigi 10 lig maçinda ise kalesini gole kapatti.

Rekabetteki farkli skorlar

Fenerbahçe, Konyaspor ile rekabetteki en farkli skoru bu sezon 7-1’lik sonuçla elde etti. Sari-lacivertliler rakibini üçer kez 5-1, ikiser kez 5-2, birer kez de 5-0 maglup etti. Yesil-beyazlilar ise en farkli galibiyetini 27 Mayis 2005’te 4-2’lik skorla aldi.

7 futbolcu kart sinirinda

Fenerbahçe’de Konyaspor karsilasmasi öncesi 7 futbolcu sari kart ceza sinirinda bulunuyor. Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Rodrigo Becao, Mert Müldür, Edin Dzeko ve Ferdi Kadioglu sari kart ceza sinirinda bulunan isimler. Bu futbolcular müsabakada sari kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Kayserispor karsisinda takimini yalniz birakacak.

Ligin en golcü takimi

Süper Lig’de 34 hafta itibariyla 89 puan toplayan Fenerbahçe, bu süreçte 32 maçta gol atmayi basardi. Takimin hücum yönü istatistiklere de yansirken, sari-lacivertliler rakip filelere 89 gol gönderdi. Kanarya, ligde en golcü takim konumunda bulunuyor. Sari-lacivertlilerin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko, kaydettigi 20 golle krallik yarisinda 21 gollü Galatasaray’in Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi’nin ardindan ikinci sirada yer aliyor. 38 yasindaki forvet, Konyaspor’a karsi ilk maçinda hat-trick yapma basarisi gösterdi.

Bahattin Simsek düdük çalacak

Konyaspor ile Fenerbahçe arasinda oynanacak müsabakayi hakem Bahattin Simsek yönetecek. Simsek’in yardimciliklarini Süleyman Özay ile Osman Gökhan Bilir yapacak. Maçin 4. hakemi ise Burak Seker olacak.

Kaynak: İHA