Canik'ten Genç Türk Robot Tasarimcilarina Dünya Sampiyonasinda Destek

Türk Savunma sanayisinin önde gelen üreticilerinden CANiK, ABD’de gerçeklestirilen, 53 ülke ve 420 takimin katildigi VEX Robotik Dünya Sampiyonasi’nda gençlerin heyecanina ortak oldu. Türkiye’den katilan 3 okul arasindan 1 okulun ulasim ve kiyafet sponsorlugunu üstlenen CANiK, gelecegin robot tasarimcilarina destek verdi.

Dünyanin önde gelen robotik tasarim yarismalarindan biri olan, global savunma sanayi devlerinden Northrop Grumman basta olmak üzere Tesla, Amazon, America’s Navy ve Eaton gibi büyük kurumlarin sponsor olarak yer aldigi VEX Robotik Dünya Sampiyonasi, bu yil 25 Nisan- 3 Mayis tarihleri arasinda Dallas’ta Kay Bailey Hutchison Convention Center’da düzenlendi.

Guinness rekorlar kitabinda dünyanin en büyük robotik turnuvasi olarak yer alan VEX Robotics Dünya Sampiyonasi’na 53 ülke ve 420 takim katildi.

Sampiyonada, Türkiye’den katilan 3 okuldan biri olan Samsun Bilgi Okullari Robotik Takimi’nin sponsorlugunu ise CANiK üstlendi. Son derece heyecanli geçen turnuvada ögrenciler, hazirladiklari projelerini jüri karsisinda sergiledi.

"Gelecegin dahilerine destek vermeye devam edecegiz"

CANiK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komite Baskani Didem Aral konuyla ilgili olarak, "CANiK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitesi olarak, BM Global Compact’in Sürdürülebilirlik amaçlari dogrultusunda bir dizi projeyi hayata geçirdik ve bu çok degerli yola adim attik. Bu çerçevede, dünya ekonomisinin ve gelecegin merkezinde yer alan robotik alaninda, ülkemiz ögrencileri yurt disinda büyük basarilar elde ediyor. Ögrencilerimizin bu alandaki yetenekleri, basarilari ve azimleri, ülkemizin aydinlik gelecegi adina hepimize cesaret ve umut veriyor. SYS Grup Sirketleri içerisinde yer alan Istanbul merkezli UNIROBOTICS sirketimizde de mekatronik alaninda birçok mühendis çalismaktadir. Bu yüzden de Türkiye’deki bu alanda faaliyet gösteren kurumlarimizi, kulüplerimizi ve bireylerimizi desteklemek Grubumuzun stratejisi içerisinde yer almaktadir. CANiK olarak, dünyanin en basarili okullarinin yaristigi bu prestijli organizasyonda teknoloji ve yeniliklerin global temsilcisi olarak yer almak ve çocuklarimizin heyecanina tanik olmak bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynagi oldu. Bugüne kadar birçok ödül kazanan Samsun Bilgi Okullari Robotik Takimi’ni basarilarindan dolayi içtenlikle kutlarim. CANiK olarak, gençlerimizin basarilarina destek olmaya ve onlari tesvik etmeye önümüzdeki yillarda da devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA