Arsenal, Bournemouth Karsisinda 3 Puani 3 Golle Aldi

Ingiltere Premier Lig’in lideri Arsenal, sahasinda Bournemouth’u 3-0 maglup ederek 3 puana uzandi.

Ingiltere Premier Lig’in 36. haftasinda lider Arsenal, sahasinda Bournemouth ile karsilasti. Teknik Direktör Mikel Arteta mücadeleye, Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu, Odegaard, Partey, Rice, Saka, Trossard ve Havertz 11’i ile basladi.

Kirmizilar 45. dakikada Bukayo Saka penaltidan attigi golle takimini 1-0 öne geçirdi. Ilk yarida oyun üstünlügünü tamamen eline alan ev sahibi devre arasina üstün girdi. Karsilikli ataklarla geçen 2. yarida Arsenal 70. dakikada 2. golü buldu. Declan Rice’in pasinda Leandro Trossard plase vurusla topu filelere gönderdi. Belçikali oyuncu 11. golüne imza atti. Bournemouth’un 73. dakikasinda Semenyo ile buldugu gol, VAR uyarisi sonrasi kaleci Raya’ya faul yapildigi gerekçesiyle iptal edildi. Hizli gelisen Arsenal ataginda Declan Rice, 90+7. dakikada sag çaprazdan yaptigi vurusla topu aglara gönderdi ve skoru tayin etti.

Sahadan 3-0 galip ayrilan Arsenal, ligde üst üste 4. galibiyetini elde etti. Arteta’nin ögrencileri puanini 83’e yükseltirken maç fazlasiyla liderligini sürdürdü. Bournemouth 48 puanla 10. sirada yer aldi. Londra ekibi gelecek hafta Manchester United’a konuk olacak. Milli futbolcu Enes Ünal, konuk ekipte 80. dakikada oyuna girdi.

Kariyerinin en golcü sezonunu yasayan Bukayo Saka ligde 16. golüne ulasti. Arsenal’in hücumdaki en önemli oyuncularindan biri olan Ingiliz oyuncunun 9 da asisti bulunurken, bu sezon ligde 25 gol katkisi sagladi.

Kaynak: İHA