UEFA Avrupa Konferans Ligi Açiklamasi Aston Villa Açiklamasi 2 - Olympiakos Açiklamasi 4

UEFA Avrupa Konferans Ligi Yari Final ilk maçinda çeyrek finalde Fenerbahçe’yi eleyen Olympiakos, Ingiltere deplasmaninda Aston Villa’yi 4-2 maglup ederek final için büyük avantaj elde etti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Yari Final ilk maçinda Ingiliz ekibi Aston Villa, Villa Park’ta Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u konuk etti. Mücadeleye çok etkili baslayan Olympiakos, 16. dakikada El Kaabi ile 1-0 öne geçti. 29. dakikada sahneye bir kez daha El Kaabi çikti ve farki 2’ye çikaran golü kaydetti.

Ev sahibi 45+1. dakikada Ollie Watkins’in fileleri havalandirmasiyla soyunma odasina 2-1 geride girdi. Ikinci yariya hizli baslayan Aston Villa, 52. dakikada Moussa Diaby ile esitligi yakaladi. 56. dakikada Olympiakos Ell Kaabi’nin penaltidan attigi golle yeniden öne geçti. Baskisina devam ettiren Yunan ekibi, 67. dakikada Santiago Hezze ile skoru 4-2’ye getirdi. 81. dakikada bu kez Aston Villa penalti kazandi. 84. dakikada beyaz noktanin basina geçen Douglas Luiz penalti atisindan yararlanamadi. Ilerleyen dakikalarda iki takimin da ataklarindan gol sesi çikmayinca Olmpiakos mücadeleyi 4-2 kazandi.

Iki takim arasindaki rövans mücadelesi 9 Mayis’ta oynanacak.

Kaynak: İHA