Osmaneli Gençlerbirligispor-Sögütspor Maçi Seyircisiz Oynanacak

Bilecik’te dün Sögütte Amatör Lig maçindan sonra yasanan olaylar sonrasi hafta sonu oynanacak olan Osmaneli Gençlerbirligispor-Sögütspor maçi seyircisiz oynanacak.

Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi’nde sampiyonluk adayi iki takim Sögütspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor müsabakasi dün Sögüt Ilçe Stadi’nda oynandi. Maçin 38. dakikasina 1-0 önde giren deplasman ekibi, 45. dakikada 2-1 geriye düsünce 1308 Osmaneli Belediyespor teknik heyeti, hakem Gökhan Keskin’e tepki göstererek takimi sahadan çekti. 1308 Osmaneli Belediyesporlu futbolcular ve taraftarlar yaklasik 2 buçuk saat stat disinda kendilerini bekleyen Sögütspor taraftarlarindan korumasi için Bilecik’te takviye kuvvet beklediler. Sögüt Ilçe Emniyet Müdürlügü’nün etkisiz ve yetersiz kaldigi maç sonunda Bilecik’ten gelen takviye kuvvet sonrasi futbolcular ve taraftarlar stattan çikabildi. Ertugrulgazi Türbesi önüne gelindiginde Sögütsporlu taraftarlar 1308 Osmaneli Belediyespor futbolcular ve taraftarlarini tasiyan otobüslerin camlari kirdi. Ardindan otobüslerden inen taraftarlari emniyet cop kullanarak etkisiz hale getirmeye çalisirken, çevik kuvvet ekiplerinin biber gaziyla müdahalesi olaylari iyice tetikledi. Bu esnada taraftar ve emniyet karsi karsiya gelirken, 10’u biber gazindan etkilenen 14 taraftar hastanelik oldu.

Seyircisiz oynanacak

Yasanan olaylar sonrasi Bilecik Valisi Sefik Aygöl ise, olaylarla ilgili adli ve idari sorusturmanin basladigini açikladi.

Ardindan Il Spor Güvenlik Kurulu tarafindan bu sabah, 5 Mayis pazar günü Osmnaneli Ilçe Stadi’nda oynanacak Osmaneli Gençlerbirligi-Sögütspor maçi Pazaryeri Ilçe Stadi’ndan seyircisiz oynanama kararini verdi.

Kaynak: İHA