Emre Belözoglu Açiklamasi 'Bu Isin Olacagini Düsünüyorum Ama Zor Olacak Gibi Görünüyor'

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoglu, Alanyaspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, “Bu isin olacagini düsünüyorum ama zor olacak gibi gözüküyor” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasinda MKE Ankaragücü, sahasinda agirladigi Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda karsilasmayi degerlendiren MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Belözoglu, “Tabii her seyden önce üzgünüm. Ilk yaridaki oyun ve ikinci yaridaki oyunla 10 kisi kalmis rakibe karsi bu kadar panik yapan bir oyun. Açikçasi kendi takimlarim arasinda düsündügümde ilk defa böylesine bir senaryo ile karsi karsiya kaldigim bir maç oldu. Ikinci yaridaki performanstan dolayi çok üzgün oldugumu söylemek istiyorum. Oyuna hamleler yaptik. Hiçbir karsiligi olmadi. Ilk yaridaki oyunun karsiligi belki 2-0’a getirebilirdik. Orada belki maç kopabilirdi. Alanyaspor iyi bir takim, organizasyonu yüksek. Kazanarak buraya geldiler. Bizim de durumumuzda birazcik herhalde zor gitmek var, zor olmasi var. Bu isin olacagini düsünüyorum ama zor olacak gibi gözüküyor. Oyuncu arkadaslarima yine tesekkür ediyorum. Ellerinden gelen, kendi kalitelerince her seyi yapmaya çalisiyorlar. Ama ikinci yaridaki oyunu kabul etmek mümkün degil. Bundan dolayi üzgünüm” diye konustu.



“Besiktas’a karsi oynadigimiz iki maçta da takimimin oyun anlaminda çok iyi isler yaptigini düsünüyorum”

Alanyaspor müsabakasinin ardindan aldiklari skor için üzgün olduklarini ve Ziraat Türkiye Kupasi’nda hedefleri için çalismalarina devam edeceklerini dile getiren Belözoglu, “Bu skor moralimizi bozdu, gerçekçi olmak lazim. Soyunma odasinda da o havayi hissettim, oyuncularim üzgün. Ben Ankaragücü’ne geldigimden beri gerçekten çok mesai harciyorum bir seyler yapmak için. Oyuncular özelinde degerlendirmeler yapiyoruz. Oyuncularla birebir tesislerde ve disarida hep bir sey yapmaya çalisiyorum. Bu kupa hedefini de devam ettirmek adina önümüzde üç günümüz var. Ben Besiktas’a karsi oynadigimiz iki maçta da takimimin oyun anlaminda çok iyi isler yaptigini düsünüyorum. Bunu uygulamada yine tereddüt etmeyecegiz, ama skorlar gelmiyor. Bu da benim oyuncularimin da pes edecegi anlamina da gelmiyor. Biz sonuna kadar orada bu taraftara yakisir bir sekilde oyuncularin enerjisinin bir an önce yukariya çekerek Inönü’de bir meydan okumaya gitmek istiyoruz. Kolay bir maç yok. Iki takim için de kolay maç olmayacak. Belki bu sene bu yasadigimiz talihsizliklerin hepsini örtbas edecek bir maç oynariz ve bu sefer de bizden yana olur bazi seyler. Öyle ümit ederek Istanbul’a gitmek istiyorum” dedi.



“Hiçbir topluma dünyanin hiçbir yerinde bu kadar zulmedilemez”

Müsabakadan önce Ankaragücü tribünlerinden sarkitilan Filistin koreografisi hakkinda, Gazze’de islenen insanlik suçunun artik dayanilacak noktasinin kalmadigini vurgulayan Belözoglu, “Islam aleminin bu daginikligi, Müslüman aleminin bu daginikliginin çok büyük bir fotografi. Bu orada olanlara hiçbir cevap veremeyen hiçbir aksiyon alamayan bir Islam alemi var. Bence biz kendimize bakmaliyiz. Oradaki insanlarin çektigi acilar, bize sadece bir iki damla gözyasi olarak geliyor ama baktiginizda Islam alemi kendi haline acimali, kendimize acimaliyiz. Hiçbir topluma dünyanin hiçbir yerinde bu kadar zulmedilemez ve bu kadar uzun süreli zulmedilemez ki dünyada milyarlarca Müslüman var ona ragmen bu yapiliyor. Buna sadece ses çikararak, lafla karsilik vererek ve ‘Israil sen teröristsin’ diyerek olmaz. Olmadigini da görüyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA