Alaçamli Sporcu Dünya Sampiyonasinda Türkiye'yi Temsil Edecek

Samsun Alaçamspor Bocce Takimi sporcusu Umut Kalayci, dünya sampiyonasinda Türkiye’yi temsil edecek.

7-11 Mayis tarihleri arasinda Fransa Saint Vulbas’ta yapilacak Volo Dünya Sampiyonasi’nda Alaçamspor Bocce Takimi sporcusu Umut Kalayci, tek erkekler gelenekselde Türkiye adina yarisacak.

03-07 Nisan tarihleri arasinda İçel’de yapilan Volo Atis Oyunlari Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye derecesi yapan Umut Kalayci, 08-09 Nisan’da Volo Milli Takim Seçmelerine davet edildi. Milli takim seçmelerini namaglup olarak 1. sirada tamamlayip Türkiye’yi Fransa Saint Vulbas’ta yapilacak Volo Dünya Sampiyonasi’nda temsil etmeyi hak kazandi.

Beden egitimi ögretmeni ve Bocce Milli Takim Antrenörü Gökhan Bozdemir, "Volo Türkiye Sampiyonasi’na ve arkasindan yapilan milli takim seçmelerine aylarca süren yogun bir antrenman programi ile çok iyi hazirlandik. Hedefimiz dünya sampiyonasini ülkemize getirmek. Bocce denilince artik akla Alaçam geliyor. Alaçamspor olarak bu sene yapilan Bocce Raffa, Volo ve Petank Türkiye Sampiyonalarinda farkli kategorilerde çok sayida Türkiye sampiyonlugu kazandik. Bu sene hedefimiz ülkemizi Avrupa ve dünya sampiyonalarinda en iyi sekilde temsil etmek ve Istiklal Marsimizi kürsüde söyletmek" dedi.

Kaynak: İHA