Tatvan'da 'Eskrim' Kursu Açildi

Bitlis’in Tatvan Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan “Eskrim” kursu açildi.

Tatvan’da çocuklara yönelik açilan kurslara bir yenisi daha eklendi. Gençlik ve Spor Müdürlügü bünyesinde 7 – 12 yas araligindaki çocuklara yönelik açilan “Eskrim” kurs yogun ilgi görüyor. Ilçede ilk defa açilan kursa ilk etapta 50 sporcu katilim saglarken, kurs kayitlarinin ise devam ettigi belirtildi. Hafta içi 3, hafta sonu ise 2 gün olmak üzere haftada 5 gün düzenlenecek kursun yil boyunca devam edecegi bildirildi.

Açilan kurs ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor Müdürü Erkan Doymaz, ilçede ilk defa açilan kursa yogun ilgi oldugunu söyledi.

Sporu ve sporculari önemsediklerini kaydeden Doymaz, ilçede farkli branslardaki kurslarin kesintisiz sekilde devam ettigini ve açtiklari yeni kurslarla da spora ve sporcuya katki sunmaya devam ettiklerini belirtti.

Açtiklari “Eskrim” kursu ile çocuklarin hem fiziksel hem de zihinsel gelisimlerine katki saglamayi amaçladiklarini kaydeden Doymaz, “Spor; disiplin, özgüven ve saglikli yasam aliskanliklari kazandirir. Amacimiz, gençlerimizi spora tesvik ederek, onlari kötü aliskanliklardan uzak tutmak ve toplumumuza faydali bireyler olarak yetistirmektir. Çesitli branslarda kurslarimiz mevcut. Gençlerimizin ilgisini çeken her alanda faaliyetler düzenleyerek onlarin yeteneklerini gelistirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda ilçemizde ilk defa eskrim kursunu açmis olduk. Eskrim kursunun yani sira farkli spor branslarinda da yeni kurslar açmaya devam edecegiz. Bu kurslar, gençlerin sporla tanismasi ve aktif bir yasam tarzi benimsemeleri için önemli bir firsat sunuyor. Bu vesile ile tüm gençlerimizi spor kurslarimiza katilmaya davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA