Kemal Ertürk Açiklamasi 'Ihmali Bulunanlar Hakkinda Hukuki Süreç Baslatacagiz'

Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, 17 Mart’ta Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasinda yasanan olaylardan dolayi islem yapilmayan Trabzon’daki sikayet dosyasiyla ilgili bir an önce islem baslatilmasi gerektigini belirterek, aksi takdirde dosyada ihmali bulunanlar hakkinda hukuki süreç baslatacaklarini söyledi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, 19 Mayis 2024 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasi öncesi ve sonrasinda yasananlar kamuoyunca elim bir hadise olarak degerlendirildigini belirterek, "Trabzonspor Kulübü olarak, özellikle 17 Mart tarihinde yasanan hadiselerden sonra birçok kez çagrida bulunmamiza ragmen halen daha sorusturma dosyasina iliskin makul süre zarfi içerisinde herhangi bir islem yapmayan kamu görevli ve yetkililerinin tutumu, sürecin bu noktaya gelmesinde olumsuz anlamda etkili olmustur. 18 Mart tarihinde taraftarlarimizin; Fenerbahçeli futbolcular ve locada bulunan misafirler hakkinda yapmis oldugu sikayetlerin üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçmis olmasina ragmen halen daha dosyada herhangi bir islem yapilmamistir" diye konustu.



"Istanbul’da hizli isleyen adalet, neden Trabzon’da islemiyor?"

Malum olaylara karisan 5 kisinin adli kontrol sartiyla serbest birakildigini kamuoyundan ögrendiklerini dile getiren Genel Sekreter Kemal Ertürk, "Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi; 7 Nisan tarihinde Fenerbahçeli taraftarlarin baska bir takim taraftari baba ve kizini darp etmesi sonrasinda ivedilikle sorusturma açmis ve 8 Mayis tarihinde iddianamesini hazirlamistir. Hemen ardindan 19 Mayis tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasi sonrasinda yasanan hadiselere iliskin ise 21 Mayis tarihinde olaylara karisan Fenerbahçe Kulübü’ne mensup 5 kisi hakkinda adli islemlere baslandigi ve üçünün ifadeye çagrildiktan sonra adli kontrol sartiyla serbest birakildigini kamuoyundan ögrendik. Adaletin her yerde ayni hizda ve ayni ilkelerle temsil edilmesi gerekmesine ragmen Istanbul’da olmasi gerektigi gibi hizli isleyen adalet, neden Trabzon’da islememektedir?"ifadelerini kullandi.

Ertürk sözlerini,"Iki ayi askin bir süredir islem yapilmayan Trabzon’daki sikayet dosyasi ile ilgili; adalet ve kanun önünde esitlik ilkesi geregi, süpheliler hakkinda ivedilikle islemlere baslanmasini aksi halde sorusturma dosyasinda ihmali bulunan tüm ilgililer aleyhinde hukuki yollara basvurulacagini kamuoyunun bilgisine sunariz" diye tamamladi.

Kaynak: İHA