Mauro Icardi Açiklamasi 'Galatasaray'in, Türkiye'nin En Büyügü Oldugunu Tekrar Gösterdik'

Galatasaray’in Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, uzun bir yili geride biraktiklarini söyleyerek, "Galatasaray’in, Türkiye’nin en iyisi oldugunu, Türkiye’nin en büyügü oldugunu tekrardan gösterdik" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasinda Galatasaray deplasmanda mücadele ettigi Konyaspor’u 3-1 maglup etti ve sampiyon oldu. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Galatasaray’in Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, yaptigi uyku hareketiyle ilgili olarak, "Bir cevap niteligindeydi. Biliyorsunuz futbol disinda sezon boyuncu birçok faktörle mücadele etmemiz gerekti. Fenerbahçe baskaninin, bizim kulübümüzün baskan vekili ile ilgili bazi sözleri vardi. Her firsatta bizim hakkimizda kötü laflar edildi. Biz de sahada kendimizi gösterdik. Bugün buradayiz. Iki sene üst üste sahada yaptigimiz seylerle sampiyon olduk. Türkiye’de bizi çok seven taraftarlar var. En büyük taraftar kitlesine sahibiz. Biz de onlari iki yil üst üste sampiyon yaptigimiz için çok mutluyuz. Hak edenin biz oldugumuz buradan belli oluyor. Çünkü bütün rekorlari kirarak buraya geldik. 11 zor ayin sonunda bunu basardik" diye konustu.



"Gol krali olmak mutluluk verici"

Zor bir süreç geçirdigini ifade eden Icardi, "Özellikle son aylarda çok zorluk yasadim. Evimizdeki Besiktas maçinda bilegimden sakatlik yasadim. Ondan sonra kaslarla ilgili birçok sakatligim oldu. 5-6 ay boyunca anesteziyle antrenman yapmam gerekti. Bazen agrimdan dolayi antrenman kaçirmak zorunda kaldim. Fakat maçlarda her zaman takimimin yaninda olayim, gollerimle takimima yardimci olayim istedim. Elimden geleni yapmak ve yüzde 100 olmasam da orada olmak önemliydi. Benim için bazi kötü dilekleri olan insanlar var. Çok az sayi da onlarin da karsisinda su anda burada olmak mutluluk verici. Gol krali olmak mutluluk verici. Tekrar sampiyon olduk" seklinde konustu.

Arjantinli futbolcu, Türkiye’de çocuklarin ona karsi gösterdigi sevginin hatirlatilmasi üzerine, "Çok güzel ve gurur verici. Bu konuda Galatasaray’a tesekkür ediyorum. Onun disinda esime tesekkür etmek istiyorum. Çünkü buraya gelmemi saglayan onlar oldu. Paris’teyken acaba kalsam mi, devam etsem mi dedigim sirada, esim ve Erden Timur beni ikna etti. Ayni zamanda kulüpte çalisanlara tesekkür ediyorum. Yeni nesillerin futbolcu olma hayalleri ve bizi görüp de büyük hayaller yasamalari için motive edebildigim için mutlu oluyorum. En güzel duygu asilinda bu. Sahada herkesin farkli rolleri var. Ben de kendi rolümü yapmaya çalisiyorum. Bana sevgi gösteren insanlara geri verebiliyor olmak mutluluk verici" ifadelerini kullandi.

Mauro Icardi ayrica herkesi kutlamalara davet ederek, "Uzun bir yildi. Galatasaray’in, Türkiye’nin en iyisi oldugunu, Türkiye’nin en büyügü oldugunu tekrardan gösterdi" dedi.

Kaynak: İHA