Galatasarayli Futbolculardan Basin Toplantisinda Kutlama

Galatasarayli futbolcular, Teknik Direktörü Okan Buruk’un basin toplantisina gelerek, burada beraber sampiyonlugu kutladi.

Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasinda Galatasaray deplasmanda karsilastigi Konyaspor’u 3-1 maglup etti ve sampiyon oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün iki takim için de maç öncesi stresli maçti. Konyaspor ligde kalma savasi, Galatasaray sampiyonluk için verdigi mücadele vardi. Kazanmak istiyorduk. Özellikle berabere bittiginde iki takima da yarayan bir sonuç vardi ama tabii iki takim da kazanmak için ugrasti. Kazandigimiz için sevinçliyiz. Konyaspor’a da hayirli olsun diyorum. Kaybettiler ama ligde kaldilar. Maçin sonunda da onlar da bu sevinci yasadi. Ben basta oyuncularima tabii en önemli pay onlarin bu sampiyonlukta. 25 Haziran’da basladik. 11 aydir mücadele ediyoruz. 56 maç oynadik. Sampiyonlar Ligi’nde oynadik. Sampiyonlar Ligi’nde oynayan takimlarin lig performanslari hep düsük olmustur ama Galatasaray bu sene bunu da yikti. Hem üç play-off oynayip Sampiyonlar Ligi’ne kaldi hem ligde sampiyonlugu yasadi. Hem Sampiyonlar Ligi’nde verdigi mücadele, oynadigi futbolla her zaman dominant oyununu ortaya koydu. Rekor bir puanla sampiyonlugu bitirdik. Sampiyon olarak bitirdik. 17 maçlik galibiyet serisi vardi. Gerçekten birçok rekoru kiran oyuncularima basta tesekkür etmek istiyorum. Baskanimiza, yönetim kurulumuza, hepsine çok tesekkür etmek istiyorum. Çok önemli bir is basardik. Sampiyonluk bu sene her zamankinden daha zordu. O yüzden kazandigimiz için çok mutluyum. Sampiyon oldugumuz için çok mutluyum. Bir hafta sevinecegiz. Bir haftalik bir süremiz var. Ondan sonra yeni sezonun planlamasini yapacagiz. Hedefimiz 5. yildiz, 25. sampiyonluk. 2023’te 23, 2024’te 24. sampiyonluktu. Hedefimiz 2025’te 25. sampiyonlugu yasayip, gerçek yildizlari takabilmek" seklinde konustu.

"Galatasaray gerçek sampiyon mu?" sorusuna Buruk, "Vallahi o nasil oluyor bilmiyorum. Ona göre çikarsaniz. Federasyon ayri bir hak mi tanidi acaba? Konyaspor’u, Fenerbahçe yenemedi ama biz yendik. O yüzden gerçek sampiyon biziz diyebiliriz" diye cevap verdi.

Toplanti devam ederken, Galatasarayli futbolcular basin toplanti odasina geldi ve sulu kutlama yapildi. Daha sonra Okan Buruk ve futbolcular beraber tezahürat yaparken, Buruk, futbolcularini göstererek, "Iste gerçek sampiyon" dedi.

Kaynak: İHA