Rize Amatörü Altin Yilini Yasadi

Rize’de amatör spor kulüpleri, bu yil elde ettikleri basarilarla altin yilini yasadi.

Rize amatörde bu yil futbol ve birçok spor bransinda büyük bir basari elde etti. Futbolda bölgesel amatör ligde (BAL) bu yil mücadele eden Çayelispor, 30 yil sonra sampiyon olarak TFF 3. Lig’e yükselirken süper amatör liginde mücadele eden diger bir Rize takimi olan Veliköyspor’da sampiyon olarak BAL ligine yükseldi. Rize, futbolun yani sira diger spor branslarinda da Türkiye sampiyonlari çikartti. Dövüs sporlarindan, su sporlarina her türlü branstan sporcu yetistirilmeye çalisilirken su an ki hedef, olimpiyat sporlarinda Rizeli gençlerin Türkiye’yi temsil etmesi. Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) baskani Ali Çelik, Rize’den olimpiyat sampiyonlari çikartmak istediklerini ifade etti.



“Bizim için altin bir yil oldu”

Amatör spor kulüplerinde bu yil ki basarilarla birlikte Rize’nin altin bir yil yasadigina vurgu yapan Rize ASKF baskani Ali Çelik, “Bu yilimizi altin yilimiz olarak degerlendiriyoruz. Çayelispor’un sampiyon olmasi bizim için altin bir yil oldu. Futbolun yani sira diger branslarda da etkili bir sezon geçirdik. Özellikle 2 takimimiz Hentbol’da süper ligde. Su sporlarinda, raftingde, boksta bir çok Türkiye sampiyonasini kazandik. Dünya sampiyonlari Rize’den çikti. Güreste de inanilmaz bir ivme kazandik. Okul sporlarinda da çok basarili olduk. Rize bu yil altin yilini yasadi diyebiliriz. Futbolu anlatmaya gerek yok. Dünyada en çok seyircisi olan spor bransi ama diger branslar da Rize’de çok etkili. Biz geldigimizde bu kadar spor tesisi yoktu. Hatta merkezde futbol sahamiz yoktu. Bunlarin hepsi oldu. Üstüne Rize’ye inanilmaz tesisler yapildi. Yeni bir tesislesme de olacak. Bu tesislesmeyle birlikte okul sporlarinin da desteklenmesiyle bir ivme yakalayacak. Yeterince basarili olamadik. Bazi kamu kuruluslarinin eskiden vermis oldugu destegi simdi de almis olsak belki de daha farkli bir ambiyans yakalardik. Kulüplerimizin birçogu ayakta kaldi” ifadelerini kullandi.

“Sporun sadece futbol olmadigi yavas yavas görünmeye basladi”

Futbol disinda da diger spor branslarinda da sporcu yetistirdiklerini ve birçok alanda sampiyonlar çikarttiklarini ifade eden Çelik, “Futbolun disindaki branslara da ilgi artmaya basladi.

Rize’de spor branslasmasi yasaniyor. Sadece sporun futbol olmadigini yavas yavas görünmeye basladi.

Burada da destek biraz daha yükseldi. Biz hemen memnun kalmiyoruz. Hedeflerimiz büyük. Bence çok daha iyi olacagimizi düsünüyorum. Rize’nin çocugu yeteneklidir. Insallah bundan sonra olimpiyatlara sporcu yetistiririz. Futbolda da neden ikinci, üçüncü liglerde baska takimlarimiz olmasin. Insallah ilerleyen zamanlarda en büyük hallerimizden bir tanesi merkezden bir futbol takiminin 3. Lig’e çikmasinin daha iyi olacagini düsünüyorum. Tesislesme açisindan bir sorunumuz oldugunu düsünmüyorum. Egitici kisminda biraz eksigimiz oluyor. Bence spor yapmayan kimsenin kalmamasi lazim. Herkesin spor yapmasi lazim” seklinde konustu.



“Tesislerimizden daha çok Baris Alper Yilmaz’lar çikacagina inaniyorum”

Rize’nin amatör kulübünde yetiserek Galatasaray’in futbolcusu olan Baris Alper Yilmaz gibi bir çok Rizeli gencin de basarili birer futbolcu olarak çikabilecegini dile getiren, Baskan Çelik, “Baris Alper Yilmaz’in basarisi hepimizi mutlu ediyor çünkü içimizden birisi. Bizim tesislerimizden daha çok Baris Alper Yilmaz’lar çikacagina inaniyorum. Sadece futbolda degil. Kanoda, raftingde, yelkende bir Rizeli neden bizi olimpiyatlarda olmasin. Hedef bundan sonra olimpik sporlarda sporcu yetistirmek olmali. Futbolda da yetenekli çocuklarin artmasi” dedi.

Kaynak: İHA